WebWon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Orada şu devreye giriyor; güvenli alışveriş. 100 bin TL'ye bir alan adı alacaksınız, Whois'den iletişime geçip banka havalesi ile alamazsınız.
Bir ikincisi de şu; örneğin benim alanadları üzerinden ilk sattığım alanadı, çok büyük bir firmaya idi. Fakat, ben onun büyük bir firma olduğunu bilmediğim için çok düşük bir ücret talep etmiştim.
Okan bey ile "alanadları toplantısı" sayesinde bir araya geldiğimizde, bana "ya o alanadı çok ucuza gitti, onu xxx isimli firma aldı" demişti.

Alıcı büyük firma ise, kimliği bilinsin istemiyor kısacası.
Tabiki havale ile büyük miktarda gönderim yapmak riskli. Kendimden örnek verecek olursam ben bir alıcı olarak satıcının bulunduğu farklı bir şehre gidip domaini satın almıştım. Hem sohbet ettik, hem tanıştık, üstelik sıfır komisyon. Zaten rakam çok yüksekteyse alıcı veya satıcı bir yerde buluşup avukatlarıyla gidip satışı gerçekleştirebilirler. Tüm bunların dışında alanadları gibi platformlar kullanılabilir. Diğer söylediğinize katılıyorum.

Özetleyecek olursam bana yansıtılan bu komisyon için alanadları hiçbir harcamada ya da emekte bulunmadı, üstelik sürekli teklif edip geri çeken biri de değilim. Sistem bana uymuyor, zaten bundan sonraki alım-satımlarımda kendi işimi kendim göreceğim.

asiajans adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hatalı olan sizsiniz, üyelik iptal edip-etmeme meselesi değil bence.
Yaptığınız işlem hatalı. Almayacağınız domaine teklif vermişsiniz, Hem siteyi- hemde domain satıcısının zamanını aldınız. ( Teklif kabul gördüğünü varsayarsak. )
Aynı durum geçen gün snapnames-de başıma geldi. Ama belirttigim teklifi ödedim. Çünkü teklif vermiştim. Üyeliğimin iptalini göze alamadım.
İyi de ben keyfimden vazgeçmedim ki. Domainin geçmişinden dolayı vazgeçtim sonradan farkettim. Sizin anlayacağınız bu sistemler tamamen kazanmaya yönelik kurulmuş, resmen bize almadığımız bir ürünün komisyonunu ödetmeye zorluyorlar. Bu çok saçma, herkes böyle uyguluyor diye doğru olduğunu düşünüyorsanız bu doğru demek değildir.