Uzun süredir net dünyasından uzak kaldım. Sosyal hayat, iş güç derken ilk sitemi 2008 yılında açmıştım. Daha sonra 2010 da adsense den ban yedim. Tekrar farklı bir domain alarak yine bu işe girişmiştim. 2010 senesinde açtığım sitem halen daha ayakta ve nasıl olduysa o zamanlar bu kadar fazla bilgili biri değildim kopyala yapıştır yapmak yerine konularımı hep özgün tutmuşum demek ki.
Allah'a şükür ki arada 7 yıl geçmiş ve site halen daha ayakta dimdik. Ancak şöyle bir şey var site ile 3-4 yıl kadar ilgilendikten sonra hafta da hatta ayda bir kez bir konu açıp siteyi kapatıyordum. Dediğim gibi işten güçten hiç bir şeye fırsat bulamıyordum.
Mayıs ayında tekrar net alemine geri dönüş yaptım. Ve gördüm ki bir çok şey değişmiş. Algoritma olsun, pagerank olsun. Evet pagerank kaldırılmış onu da daha bir kaç ay önce r10 da yeni öğrendim.

Tabi hiç bir şey eskisi gibi kalmamalı sürekli yeni şeyler çıkmalı. Zaten bilindiği üzere 2010 ile 2014 senelerinde siteler spamdan geçilmiyordu. Sürekli millet bundan şikayetçiydi. Siteleri Google 'a şikayet ede ede ben bile bir hal olmuştum. Ama 2015 den sonra algoritma çok değişmiş resmen sil baştan gibi bir şey olmuş.
Spam sitelerin hepsi çöp durumda. (Bazı otoriter siteler hariç onu da daha çözebilmiş değilim) Neyse ki 2017 yılı mayıs ayında yeni bir domain daha aldım. Bu sefer her şeyin farkındaydım. 1 ay sonra haziran da bir domain ve ağustosta onedio tarzı bir site kurmak için tekrar bir domain daha aldım. Son aldığım domain de hiç backlink yok. Makaleler yüzde yüz özgün ve tema premium bir tema. Temanın optimizasyonları felan çok çok iyi. Siteyi açalı 1 ay 8 gün kadar oluyor. Sitenin 5 günlük hiti şu anda 500 ler de felan makaleleri özgün tutun. Onun haricinde bir şey yapmanıza gerek olduğunu sanmıyorum zaten zaman içerisinde Google sizi bulunduğunuz yerden en sıralara taşıyacaktır. Ha bu oluyor ki yine de küçük küçük tanıtım yazıları alabilirsiniz ama footer link felan hepsi hikaye. (Site otoriter değilse bazen bunun bile faydası olmuyor)
Bir kaç haftadır Google bloglarını geziyorum. Google çalışanlarının bire bir yazdıkları yazılar da içeriklerinizi uzun tutun makaleler kullanıcı odaklı olsun diyor. Bunu üstüne basa basa kendileri söylüyor zaten. Backlink paketleri felan kesinlikle
KOCAMAN BİR BOŞ olduğunu kesinlikle öğrendim. Diğer sitelerim için bir kaç paket almıştım ancak hiç bir faydasını görmedim daha zararını gördüm. Eski sitem bile geriledi aramalar da. Şimdi Google Console Search den reddetmeye korkuyorum daha kötü olmasın diye. Ben mayıstan beri bunu anladım. Ben işimi yapıyorum artık algoritmaya falan takmıyorum. Sen işini düzgün yaptıktan sonra Google bizi neden banlasın ki?