Hocam çok klik alıp satışa dönmeyen ürünlerin TBM'sini düşürmek yerine sebebini araştırmak daha makul olabilir. Reklam doğru müşterilerden klik alıyorsa ürünün piyasa fiyatları ile rekabetini kontrol etmekte fayda var. Yanlış müşterilerden klik alıyorsa arama terimlerini incelemek ve alakasız terimleri negatife almakta fayda var. Bunların dışında ürün açılış sayfasının mobil uyumluluğu, sayfada yeterli bilgi verilmesi vb.detaylar incelenebilir. Mümkünse Yandex Metrica ile ürüne ait sayfanın ısı haritasını ve oturum kayıtlarını inceleyerek sayfaya gelen kullanıcıların hareketlerini izleyebillirsiniz. Optimize A/B testleri ile satın al butonundan ürün başlık yerine kadar bir çok alanın yeri değiştirilerek test edilebilir ve en yüksek satışı getirebilecek doğru sonuçlara ulaşılabilir. Yani kaliteli ziyaretçiden çok klik alan bir ürün mutlaka çok satmalıdır
Kolay gelsin.
Merhabalar,
dün tam da bunu denedim

Ürünleri gruplandırdım, her ürün grubuna farklı TBM'ler verdim. Satışı olmayan ama çok hit alan ürünlerin TBM'sine bastım 0,01'i
Çok ürün olduğu için gruplandırmalarda sıkıntılar da olabiliyor. Bir de en saçma ürünleri aramalarda çıkarmasa

Bilgisayar masası yazınca en gereksiz ürünü almış ilk 5'e