Şaşırtıcı bir durum ama uzun zamandan sonra ilk kez gününde ve eksiksiz ödememizi yaptı.
Ben bu kargo olayını bayramdan önce biliyordum. Kategori yöneticim ile telefonda görüşürken söylemişti. Bayram öncesi yoğun soru sorulmasın diye bize açıklanmadı. Yani anlayacağınız alt yapı önceden hazırlanmıştı. Ben bu kargo olayı için olumlu bakmıyordum ancak, gelen maile ONAYLIYORUM seçeneği tıkladık;
2 Ekim günü akşam saatlerinde bütün ürünlerimizin satışlarını durduracağız ve birkaç gün satış yapmadan diğer mağazaların ne yaptığını izleyeceğiz. Daha sonra duruma göre fiyat politikasına göre düzenleme yapacağız. Kurtarırsa veririz kurtarmazsa vermeyiz. Her geçen gün hepsiburada dan soğudum. Kategori yöneticimin demesine göre yapılan cirolar iki katına çıkacakmış (!)
Kargo fiyatları uygun mu evet ama akıllara takılan çokça soru var. Örneğin mevcut sistemde YURTİÇİ KARGO 100 desi üzerindeki ürünler için 130 TL + KDV ek hizmet bedeli alıyor. Biz bu sisteme geçince bana böyle bir ücret yansıtacaksa ayvayı yedik. Şayet Aras Kargo ya geçim desem bulunduğumuz yerde Aras Kargo şubesi berbat çalışıyor. 160 desi ürünü sisteme 190 giriyor. Aradaki fiyat farkı bu durumda bana kalıyor

Halbuki rakip mağazanın kullandığı şube aynı 160 desilik ürünü sisteme 140 desi girebilir. Bu durumda diğer mağaza maliyeti daha düşük hesaplayarak benden bir adım öne geçebilir.
Bir diğer kafama takılan nokta ise yarın bize kardeşim sen zaten gönderirken kargoyu ödedin müşteri iade ediyor o zaman bunuda öde diyebilir. Bu da haliyle olası iade kargo giderlerinin fiyatlara ekstradan yansıması demektir...
Benim aklıma gelenler bunlar. Sizlerinde yorumunu almak isterim. Belki daha farklı sistem açıkları meydana geldi. Eğer varsa buraya yazında ticket olarak soralım anca cevap verirler. (Ben söylediklerim hepsini ticket üzerinden dün sordum yanıt bekliyorum, cevap gelmesi durumunda buradan yazacağım)
Kısaca, bekleyip öğreneceğiz.