Selamlar,

Yaklaşık 10 yıl yaşında islami bir forum sahibiyiz. Site en kötü zamanlarında en kötü 10 bin kişinin google araması vasıtası ile ziyaret ettiği bir siteydi.

Yaklaşık 4-5 ay önce kendini bilmez +18 ve eckort siteleri sunucuyu hackleyerek, dini bir site olmasını bile gözardı ederek, footer'a gizli ve farkedilmeyecek şekilde hacklink ekledi. Ve biz bunun farkına 1-2 ay sonra vardık.

Site ana kelimesinde 1. sırada iken, bir anda sıralamadan yok olunca birşeylerin yolunda gitmediğini anladık ve gizli linkleri farkedebildik.

Google forumunda fatih beye yazdık fakat o da sitenin kullanıcı deneyiminin düşük olması ve tanıtım yazılarından v.s. diye genel şeylerden bahsederek sitenin ana kelimesinde yok olmasının sebebinin gizli linkler olmadığını anlatmaya çalıştı.. Site 10 yıldır sektörde 10 yılda kullanıcı deneyiminde sıkıntı yoktu da bir anda mı sorun oldu.?

Sitenin sıralamalardan düşmesi üzerine ve fatih beyin açıklamaları üzerine daha önce bir hataya düşüp seo öğretmeni diye bir site ile yaptığımız seo çalışması sırasında yaklaşık 6 adet haber sitesinden alınan tanıtım yazıları linkleri reddedildi. Ama site halen yerine gelmedi.

Bizim düşüncemiz bu gizli linklerden kaynaklı google'nın bizi düşürdüğü yönünde. Ya da göremediğimiz bilmediğimiz birşey var. Bu konuda deneyimli arkadaşlardan yardım bekliyoruz. Siteyi inceleyip reddetmemiz gereken linkleri v.s. bize bildirmesini ve başka bir hata varsa bizi yönlendirmesini rica ediyoruz.

Konu hakkında yardımda bulunmak isteyen arkadaşlar pm atarlar ise site adresini kendileriyle paylaşacağım.