Merhabalar,
günlük 50 TL bütçe ile Google Alışveriş reklamı çıkmaya başladık. Alışveriş sonuçlarında yoğun gösterdiği 4-5 ürün modeli vardı. Ortalama TBM 0,08-0,12 aralığında gidip geliyordu. Bütçemizi günlük 100 TL'ye çıkardık. Bu arada Max. TBM 0,18 kuruş ayarlaması yapmıştım. Alışveriş sonuçarında otomatik optimizasyon yok sanırım, göremedim. Sonra bütçemizi günlük 250 TL'ye çıkardık. 2-3 gündür aynı Max. TBM ile ilerliyordu. Ama bütçeyi harcamıyordu bile. 160 TL, 130 TL kadar harcadı. Bugün ürün gruplarına girip Max. TBM'yi artırdım. Diğer ürün gruplarını göstermeme nedeni bu olabilir diye düşündüm. Max TBM 60 kuruş yaptım. Daha önce alışveriş sonuçlarında ilk 5te yer alan ürünlerimiz ve 0,08-0,12 TL ortalama tbm olan ürünlerimiz aynı sırada yer alıyor, fakat onlar için de ortalama tbm arttı. Normalde 50 liralık reklam verdiğimde 550-600 civarı hit alıyordum. 100 TL reklam vermeye başladığımızda 950-1000 arası cpc vardı. Bugün ortalama TBM 0,20 ve 365 hit almışım. 72,37 TL harcamış. 1 saat öncesine kadar ortalama tbm 14 kuruş civarıydı.
Sizce de alışveriş sonuçlarında ilk 5-10 arasında yer almama sebebi sadece maximum tbm mi? Ya da başka nedenleri var mı reklam verme süresi, site durumu, ürün alakalılığı vs. gibi. Ürünler net arama kelimelerinde çıkacak ürünler. İsim, resim ve açıklamalar tam da ona göre. Konu hakkında yardımı, tavsiyesi, yorumu olan var ise şimdiden teşekkür ederim.