Son değişiklikler de kaybım neredeyse çok az hatta kazancım çok fazla. Google artık hilesiz hurdasız çalışanları gerçekten çok seviyor ve değer veriyor. Kökleşmiş bir sektör de iş yapıyorum. Türkiye'nin en zor aranmalarında boğuşuyorum "Sohbet" & "Chat" gibi sektörlerle uğraşıyorum. Daha önceden deli gibi site kastığım kelimelere artık yeni açtığım sitenin ara linkiyle bile çıkabiliyorum. Google artık eskisi gibi 10 k backlink al vs. al istemiyor. Zate google politikalarına baktıysanız ücretli link satışı google'de yasaktır. Aynen Googlenin verdiği bilgiyi paylaşıyorum;
"PageRank geçiren bağlantıların alınıp satılması, arama sonuçlarının kalitesini düşürebilir. Bağlantı düzenlerine katılmak, Google Web Yöneticisi Yönergeleri'nin ihlal edilmesi anlamına gelir ve sitenin arama sonuçlarındaki sıralamasını olumsuz şekilde etkileyebilir.
Bir sitenin PageRank geçiren bağlantılar aldığına veya sattığına inanıyorsanız, lütfen bununla ilgili bize bilgi verin."PageRank geçiren bağlantıların alınıp satılması, arama sonuçlarının kalitesini düşürebilir. Bağlantı düzenlerine katılmak, Google Web Yöneticisi Yönergeleri'nin ihlal edilmesi anlamına gelir ve sitenin arama sonuçlarındaki sıralamasını olumsuz şekilde etkileyebilir.
Bir sitenin PageRank geçiren bağlantılar aldığına veya sattığına inanıyorsanız, lütfen bununla ilgili bize bilgi verin."
Bu demek oluyor ki Google eskisi gibi backlinke değer vermiyor. Google çok birşey istemiyor benim anladığım ve izlediğim yol kadarıyla sizlere madde madde sıralayım...
1) Tasarımın tamamen özgün olsun
2) Title, Açıklama ve keyword uyumlu ve sana özgün olsun
3) Girdiğin içerikler tamamen özgün ve kaliteli bilgi içersin. Ör; Abzurt başlıkla zart zurt içerik olmayacak
4) Kullanıcı site içerisin de rahat gezine bilsin ve okuduğu makaleleri kullanıcı kendisi paylaşsın.
5) Kullanıcı siteyi 1 2 dakikalık değil uzun süreli ziyaret etsin.
6) Siten öyle olsun ki backlinki sen değil kullanıcı sana versin. (Facebook paylaşımı vs. gibi gerçekten siten kaliteliyse inanılmaz yerler de paylaşıyor kullanıcı aslında en büyük reklamın kullanıcın.)
7) Ara linkler de uzun title kullanmaktansa kısa ve özgün title kullanmayı tercih etmek en mantıklısı.
8) Wordpress gibi hazır yazılımlarla değil html gibi emek sarf eden sayfalar kullanıldığında Google sizleri göz bebeği olarak görecektir.
Bu 8 madde Google'nin en temel ilkesi oldu. Kısaca artık google iç seo'ya önem veriyor backlinke felan değil. Google artık istiyor ki bir web sitesi neye hizmet verdiğini ve ne istediğini bilerek paylaşım yapsın kullanıcı giriş yaptığı andan itibaren siteyle bütünleşsin 1, 2 dakikalık ziyaret değil uzun süreli ziyaret gerçekleştirsin. Bana göre en önemli özellikte "BACKLİNKİNİ KULLANICI VERSİN" kullanıcı seni paylaşsın ve senin reklamını yapsın...
Bunlar benim uygulamış olduklarım. Şimdiden bol trafikli günler dilerim inşaALLAH işinize yarar faydalı olacaktır.