UtkuKockaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaslar isini duzgun yapana lafim yok ama bazi siteler bilgi vermek yerine okadar gereksiz bilgi yaziyorlarki boyle o sitenin sahibini bulup gunlerce yazdiklarini yuzune karsi okuyup psikolojik olarak oldurmek istiyorum. Ya arkadasim, google'a yaziyorsun, "antivirus" karsina cikiyor "top 10 antivirus that keeps you away from viruses!" Hee diyosun ne guzel bi bakayim su listeye. Tikliyosun, once adblocku kapat diyo, eyvallah diyon kapiyosun, 10 tane reklam aciliyo, 1 tanesi kapanmiyo uyari veriyo neyse bi 5 dk ugrasip icerige ulasiyorsun, bi bakiyosun 1. Avira 2. Avast 3. Sacma sapan bir program. Arastiriyosun ve anliyorsunki aslinda sacma sapan bir program. Tamamdn reklam amacli konmus oraya. Ee hani top 10 liste. Hani bu bilgiler benim ne isime yaradi? Bu site en basta. O sitenin sahibinin bilgisayarina kurucan o antivirusu, kullansin bakalim kullanabiliyormu. Icerik yalan,ve over filled. E simdi google buna nasil izin veriyor! Iste boyle algoritmalari yapiyorlarki bu mal mal siteler basa cikamasin. Ama yinede cikiyorlar. O yuzden daha cook gelistirsinlerki reklamcilar para kazanmasada kullanici icergi ulassin. Unutmayin google bir arama motoru, is kapisi degil.
Size de ekleme yapayım;
Size göre o konu yanlış olabilir çünkü antivirüs ile ilgili az çok bilginiz var ama bilgisi olmayanlar için o bilgi belki doğru geliyordur. Size göre kaspersky iyi olabilir araştırmışsınızdır, ama benim babama göre mesela Avira ismi kolay okunuyor diye o güzel geliyordur. Çünkü adamın hiçbir bilgisi yok. Kısacası konuları yazarken ya da araştırma yaparken tek kullanıcı siz olmadığınızı düşünmeniz lazım. Babam siteye girdiğinde 100 tane reklam da açılsa o sitede istediğini bulmaya çalışıyor. Bazı arama sonuçlarında gerçekten bilinçsiz kullanıcılar var. Örneğin canlı radyo dinle kelimesi. Sence 1. sıradaki site orayı hakediyor mu? Haketmiyor ama kullanıcı kitlesi onu beğeniyor çünkü bu işten anlamıyor ve site işişni görüyor.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 22:53:27 -->-> Daha önceki mesaj 22:52:52 --

raskors adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Spam olmayan sitelerde gitti, nasıl oluyor ? Bence başka bir olay var.
Google, Algoritmasını yenilemek için bizleri adeta kobay olarak kullanıyor.
Spam olamyıp da giden site örneği gösterir misin eksiklerini sıralıyayım buraya.