Alıntı
Değerli İş Ortağımız,

E-Ticaret Müşterilerinin satın alma kararlarını etkileyen en önemli nedenlerden biri de kargo ücretleridir.

Hepsiburada olarak biz de, gerçekleşen milyonlarca satış verisini incelediğimizde; Kargo bedava olan her 100 üründen 85 inde satış adetlerinin yükseldiğini gözlemledik.

Bu nedenle 3 Ekim itibari ile tüm platformda, tüm ürünlerde geçerli olacak olan bir kargo bedava kampanyası uygulamasına geçiyoruz.

Müşterilerimiz için 30 TL ve üzeri tüm alışverişlerde kargo bedava.

Müşterinin toplam sepet tutarı 30 TL ve üzeri ise müşteri kargo ücreti ödemez. Satıcı firma ise aşağıdaki kriterlere göre kargo ücreti öder.
·Ürün fiyatı 30 TL altında; Ürün tutarının %10’u + Kdv.
·Ürün fiyatı 30 TL ve üzeri ise; Yeni Desi/Fiyat Listesine göre ücretlendirilir.

%50’ye varan indirimli yeni desi fiyatlarımıza ve detaylı bilgilere aşağıdaki videodan ulaşabilirsiniz.

Hepsiburada yine süprizleriyle şaşırtmadı. Şimdide emrivaki kargo ücretlerini satıcının ödemesi devri başladı, toplu olarak ekim ayı itibariyle bütün ürünlerde bütün kategorilerde bütün satıcılar ücretsiz kargoya geçiyormuş. Hepsiburada çok düşük komisyonlar aldığı için ve satıcılara bizlere büyük kar marjı bıraktığı her satıştan kargo ücretlerini de bizlerin karşılaması çok dahihane bir fikir. İşi farklı bir boyutuda var kargo ücretinide düşünüp fiyata yedirirsek yedirdiğimiz ek fiyat üzerinden de yine hepsiburada komisyon alacağından kazanan yine hepsiburada. Ama bu atılım sonrası hepsiburada artık en satış yapılmaz yerlerden biri haline geliyor. Satıcıları hepsiburada dan kaçırmak için özel uğraşsalar bu kadar başarılı bir strateji izleyebilirler. Onaylıyorum ve onaylamıyorum diye iki seçenek var ama onaylamazsa satıcı ne olacak belirsiz, muhtemelen ürünleri satışa kapanacak. Beni çok ilgilendiriyor mu? Hayır çünkü son bir kaç aydır kademeli olarak satışlarımı kapadım ve azalttım ve rahata kavuştum her hafta binlşerce tl alacağım olurken şuan artık yüzlerce tl mertebesine indi yakında daha da azalacak ve de böylelikle ne boşu boşuna hepsiburada müşterisi mutlu olsun, ürünü zamanında alsın , mağazaya iyi yorum versin gibi bir derdim olacak ne de bu hafta ödeme zamanında gerçekleşecek mi merakım kalacak. Ve de muhtemelen yarın yine ödeme alamayacağız.