günümüz çocuklarından tabletmiş bilgisayarmış internetmiş vb teknolojileri saklayamazsınız öncelikle birey olarak davranmalısınız tabi çocuk olduğunuda unutmamalı ancak özgüveni cesareti ahlakı sevgiyi güveni yaşayarak kendi iradesi ile alacak siz sadece zorluklarda destek olacaksınızdır. egitim bana göre herzaman aile içindedir çocuklar her hareketinizi düşüncenizi söylemlerinizi yaptıklarınızı mutlaka deneyecektir iyi yada kötü ayrımını yapmadan bilmeden
bana göre doğayı bilmeli toprağı bilmeli hayvanları bilmeli, çocukların küçük yaşlarda hayalleri müthiştir hayal etmek , istemek araştırmak başarısızlıklara karşı ailenin verecegi tepki gösterecegi destek saygı çocugun güçlü bir birey olmasında mutlaka etki gösterecektir.
çocuklar at degildir yarışacak, çocukluğunu doyasıya yaşayabilmeli , kurallar olmalı elbet , yabancı dil mutlaka önemli ancak ailede bu konuda bilgisi olan yoksa ezberden başka bir halta yaramıyacaktır.
( fransızca, italyanca , ispanyolca , ) müzik vb aktivitelerde destek vermez ise aile çocuk bunu kendisi için degil ailesi istedigi için yapması gerektigine karar verecektir. denemesine izin verin o sevdigi şeyi zaten size hissettirecektir.
çoğumuz seçimlerimizi malesef hep aile ve toplum baskısı ile oluşturmadıkmı?
sen yapamazsın, ne yapacaksın falanca olupda bak falancaya filanca oldu negüzel sende öyle ol
evladım yapma bak bana ben nekadar uğraştımsa olmadı sende yanma
o kız, oğlan, olmaz evladım başkasını bulursun bırak
napıcan yurdışına gidip ecnebilerin yanında ne ögreneceksin
adam gibi bir meslek seç evladım
o olma bu olma bunu yapma şunu alma onu içme bunu yeme
aralarda doğrular mutlaka vardır tecrübeye dayalı ancak bilinmeliki egitim hergün degişmekte dünyanın saniyesi saniyesine bile uymazken
hep duymadınızmı ? falancanın sıpasınabak şöyle böyle bizimki ?
yada ay kardeş filancanın çocukları falanları bile yemezken biz bunu felanlarla besledik yok yine hastalanıyor yine şöyle

doğru yada yanlış bu devirde herşey kolay gibi gözüksede dahada zor etkenler farklı erişimler bilgiye ulaşım iyilik kötülük güven
nacizhane tavsiyem çocuk çocukluğunu yaşamalı ama doğadan toprakdan uzakda kalmamalı beton bloklar arasına sıkışık , affetmeyi , sevmeyi, güvenmeyi, araştırmayı, başarı ve başarısızlığıda tanımalı
gülmeyi bilmeli elbette ağlamayıda , çocuk yaşadığı toprağa istediğinde bişey ekebilmeli , istediğinde koparıp yemeli olup olmadığını ögrenebilmeli
aslında bir baba olarak şunu net söyleyebilirim; ben çocuğumla çocuk kalmayı seviyorum ama yeri geldiğinde bir birey gibi davranıp fikrini almayı kararına saygı duymayıda çocukluğumda kalan eksik hayallerimi yapmayı, unutuduğumu sandığım birçok seyi onunla yeniden aynı heyecanla yaşamayıda hala çocuk gibi onunla bereber ögreniyorum
Eskilerin dedigi gibi Su yolunu bulacaktır