Evet ancak kategorileri oluşturmak için çalışma yapıyorum. Yoksa categorinin title'ında tanımda, h1 de ve etiketler de çeşitli uzun kuyruk tanımlamaları yapıp özelleştireceğim. Ancak kategori ismini, kategori sayısını da azaltabilmek maksatlı mümkün olduğunca azaltmak istiyorum. Birden fazla amaçla kullanılacak çok fazla ürünüm var. Şu anki kategori sayım 90'ın üzerinde. Toplam ürün sayısı ise 2500 civarı.
Müşteriler bir kategoriyi dolaşıp ürün yok diye ayrılıyor, halbuki ürün farklı bir kategoride listelenmiş. Örneğin bu tepsilerden bir kısmı nişan kategorisine girmiş, bir kısmı da söz kategorisine. Halbuki müşteri belki ürünü görse beğenip kullanacak. Bu nedenle benzer ürünleri mümkün olduğu kadarı ile gruplaştırıp kategorilendirmeye çalışırken, daha fazla URL ve dolayısı ile daha fazla kelimeden kaynaklanan SEO gücümü maksimumda tutmaya çalışıyorum. Yoksa söz tepsisi, nişan tepsisi, damat tepsisi, yüzük tepsisi diye açarım 4 tane ayrı kategori ancak, ürünler birbirine çok benzediği ve yeterli sayıda ürün çeşidi olmadığı için ve fazla kategorinin müşterinin sıkılmasına ve siteden ayrılmasına yol açtığını düşündüğümden daha az kategori ve daha özenli tanımlamalar ile yol almak istiyorum. XMLile ürün çeken sitelerin kopya içerik derdinden kurtulabilmek için her kategoriyi elle oluşturup, ürünleri de kategorilere kendim dağıtacağım. Ürünler üzerinde de elle düzelmeler ve eklemeler yapınca emeğin karşılığını alacağımı umuyorum. Çünkü halihazırdaki kategori ve ürün yapısı ile site sıralamada yapılan dış SEO'nun etkisini bile göremedi. Bu yapısı ile de milyonlar döksem genede yükselemez.