ardaakman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu kadar tecrübeli arkadaş olunca cevap alabileceğimi umuyordum. Yabancı kaynaklardan baya araştırdım, ya çok basit olduğu için kimse yazmamış yada kimse bilmiyor daha çözemedim.
Mantiken kategorinin adını "söz nişan tepsisi" yapmaya karar vermiştim. Ancak yaptığım google aramasının verdiği sonuç beni tekrar düşünmeye itti.
Nişan tepsisi araması 784.000 sonuç
söz tepsisi araması 245,000 sonuç
söz nişan tepsisi araması 488.000 sonuç
Hani google semantik dil yapısını kullanıyordu. Demekki aramalarda tam eşleşme yapıyor. Tabi kategori özellikleride açıklamalar yaparak SEO katkısı sağlarım ama hazır kategorileri baştan oluşturuyorken URL dostu olsun istiyorum. Yapılan basit bir değişiklik nedeni 200 bin civarı arama sonuçunda kaybolmak hoş değil. Söz nişan tepsisi aramasında arama sonucunun 1 milyonlara yaklaşması gerekmezmiydi. Aranızda güzel blogları olan arkadaşlar var, buradan inceleme konusu dahi çıkar.
bahsettiğiniz gibi büyük kelimelere oynamak ileride sizi üzecek sonuçlar oluşturabilir. Çünkü yüksek aranma hacimli ve rekabetin olduğu kelimelerde yukarılara çıkmanız hiçte kolay olmuyor. bunun yerine farklı daha düşük aranma hacimine sahip direkt satış odaklı kelimeler seçmenizdir.