TBM değerini etkileyen çok fazla kriter bulunmaktadır. Örneğin; kullanıcının sitede kalma süresi, sayfada kalma süresi, sayfanın içinde bulunan site içi bağlantıya tıklaması, sitede gezindiği sayfa sayısı, google'dan hangi anahtar kelime ile siteye girdiği, sosyal medya'dan mı siteye girdiği, sitede tıkladığı reklamın olduğu sayfada ne tür etkileşimlerde bulunduğu v.b... liste uzayıp gidiyor.
Eğer sitedeki içerikler, gerçekten siteye giren kullanıcıya hitap ediyorsa ve hitap ettiğiniz kullanıcı kitlesine uygun reklamlar google tarafından sitenizde gösteriliyorsa, ortalama veya yüksek tbm'ler ile adsense'den kazanmamanız biraz zor.
Elbette rekabet çok önemli.
Eğer sitenizin konusunda olan başka siteler yoksa veya az sayıda ise, adsense'den daha fazla para kazanmanız daha kolaydır.
------------------------------------
Burada benim paylaştığım bilgi, özellikle adsense'yi yeni kullanan arkadaşlarımızın bağlantı birimlerini de mutlaka kullanması yönündedir.
Tabi bağlantı birimini siteye koyar koymaz kazançlarınızın fırlayacağını düşünmemeniz gerekir.
Yine yeni adsense kullanıcısı olan arkadaşlarımıza tavsiyem, yeni bir reklam kodu koyduğunuz zaman en az 1 hafta hiç oynamadan test edin. Reklam biriminin tam anlamıyla oturmasını bekleyin.
Teşekkürler
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:54:48 -->-> Daha önceki mesaj 13:40:53 --
Ek Bilgi :
Hazır aklımdayken sizlere tecrübe ettiğim bir bilgi daha paylaşmak istiyorum.
Konu Dışı: Adsense ile biyografi sitelerinden para kazanmak pek mümkün değil. Sitelerimden birisinde yaklaşık 1500-2000 kelime arasında yazılmış dünyaca ünlü bir bilim adamının biyografisi bulunmaktaydı.
TV'de kim milyoner olmak ister adlı yarışmada sitemde bulunan bilim adamıyla ilgili bir sou soruldu. Ve o soru sorulur sorulmaz, sitemin anlık ziyaretçi sayısı 500'e kadar çıktı. Bu olay yaklaşık 20-30 dakika devam etti ve 1-2 saat içerisinde 50-60 'lara kadar düştü.
İşin ilginç yanı ise Adsense neredeyse hiç kazandırmadı. Ertesi gün baktığımda da sonuç aynıydı.
Kim, kimdir tarzı yazılar adsense'den kazandırmıyor.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 14:02:48 -->-> Daha önceki mesaj 13:54:48 --
hemen deniyorum
Hocam pandalina siteni inceledim. Galiba "Metin reklam" eklemişsiniz. Metin reklam olmayacak.
Reklamlarım sayfasındaki "yeni reklam birimi ekle" kısmına tıkladıktan sonra, karşınıza gelen ekrandan "Metin ve Görüntülü Reklamlar" seçeneğine tıklıyoruz daha sonra, alttaki resimde gösterdiğim kısmı seçiyoruz.