Dipnot: Önemli olan TBM.. Çok tıklama çok gelir demek değildir.
Tıklama arttıkça TBM düşüyor arkadaşlar. Bunlarıda gözardı etmemeniz gerekir. "Ben bağlantı birimi kullanıyorum yüksek tıklama alıyorum ancak düşük kazanıyorum diyebilirsiniz." Uzun süreli kullanımda farkedeceksiniz.
Tbm önemlidir buna kimse itiraz edemez.Lakin reklam lokasyonu da önemlidir.Yıllardır bağlantı birimlerini kullanırım,günlük aynı bağlantı birimine yaklaşık 400 tıklama yapılıyor ortalama TBM ise 0.05 TL civarı.Yakın zaman da bir değişiklik yapıp,bağlantı birimleri kaldırıp aynı lokasyona esnek reklam birimini ekledim.
400 tıklanma yerine ortalama 150 tıklama alırım diye düşündüm,fakat umduğum gibi olmadı.Bağlantı biriminden elde ettiğim kazancı,esnek reklem biriminden elde edemedim.Ve dolayısıyla tekrar bağlantı birimini aktif ettim.
Yani burada "Bağlantı birimleri az kazandırır" demektense,bağlantı biriminin Tbm'sinin az olduğunu kabullenerek,yüksek hitli sitelerde iyi gelir bıraktığını bilmekte fayda var.
Ayrıca az kazanmak,hiç kazanmamaktan iyidir.En az bir adet bağlantı reklamının olması gerektiğini düşünüyorum ben.