ydlgr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle teşekkürler aydınlatıcı yazınız için.

Aslında Almanya ve Hollanda yazmamın sebebi, Berlin ve Amsterdam'dı. Araştırdığımda yaşanabilir ve rahat şehirler olduğu için seçmiştim. Ama illa oralar olacak diye birşey yok tabi ki. Diğer ülkeleri de araştırmaya devam ediyorum.

3 yıldır İstanbul'dayım. Muğla'da yaşıyor ailem normalde. Ancak sektör ve kendini geliştirme açısından İstanbul'a gelmek zorunda kaldım. Yoksa sevdiğim iş olan yazılımdan uzak kalacaktım. Çünkü küçük şehirlerde malesef iş olanakları çok zayıf. İş olsa bile maddi açıdan insanı tatmin etmiyor.

Yurtdışı istememin sebeplerinden biri de aslında kendimi ne kadar aşabileceğimi görebilmek. Biraz sınırlarımı zorlamak istiyorum sanırım.

Sizin tavsiye edebileceğiniz ülkeler veya şehirler var mı peki ?
Hocam Amsterdam ve Berlin olabilecek en kötü şehirler, bizati Berlin ırkçı kazanıdır. Sizin aradığınız özgürlükse içinizde bulacaksınız ve 90 gün vizesiz size gezme imkanı veren ülkelerde bence gezeceksin, inanılmaz seçenekler var, avrupanın bu kadar göz önünde olması medya perdesi.

Freelance bir isim yapın, her yerden çalışma özgürlüğünüz olsun. Gezmeye gidin ama ben olsam kendimi ezdirmem, ezilmeden de bürokrasinin filtresinden geçemezsiniz.

Bir ülke belirleyin, şirketlerini listeleyin, arayın, durumunuzu anlatın. %1 ihtimal olur. 100 şirketi arayın. Olmaz binde 1 ihtimal olur. 1000 şirketi arayın. Buyrun kalkın ve yapın, gayet olacak bir iş.