BigSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle

Merhabalar, Hackhatron'a Dijital Pazarlama sektöründen katıldım. 3 Boyutlu Tasarım,Sanal Gerçeklik,Oyun,Robotik & Giyilebilir Teknoloji ve Dijital Pazarlama temaları olarak yarışma yapıldı. Oldukça güzel bir ortam vardı. Yarışma 24 saat sürdü. İleri ki zamanlarda bu tür etkinliklere katılmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.
Değerlendirme ise bütün temalar arasından yapıldı. Bazı gruplar VR çalışmaları yaptıkları için bizim çözümlerimiz geride kaldı. Böyle bir değerlendirmenin yanlış olduğunu söylesek de sonuç değişmedi. Etkinliğin olumlu ve olumsuz yönlerini yazarak sizlere tecrübelerimi aktarmak istiyorum.

Olumsuz;
* Yarışmayı kazanan gruplarda bulunan kişiler ODTÜ'lü öğrencilerdi. Değerlendirmeyi yapanda ODTÜ'lü hoca ve yakınları oldukları için adil olmadığını düşündük.
* Bize tahsis edilen masa ve sandalyeler oldukça kötüydü. 24 saat boyunca bilgisayar başında çalışacak insanlara böyle bir masa ve sandalye getirtilmesi amatörce olmuş
* Mentörlerin kesinlikle alanda olmaması tabi bir kaç mentör hariç Hackhatron'un özüne uygun olmadı. Dijital Pazarlama menterü dahil değil tabi.
* Alanda Hackhatron'a uygun reklam afişleri ve baskıların olmaması ambiyansı değiştirdi.
* Sunum notlandırılması tamamen amatörceydi. Jüriler pazarda iyi domates,biber arar gibi gezdiler. Notların gizliliği yoktu. Mentörlerin görüşleri de alınmadı.

Olumlu;
* Organizasyonu düzenleyen SEMOR'u tebrik ederim. Farklı illerden gelen bir çok insanın uçak bileti,transferlerini sorunsuz hallettiler. Öyle ki benim uçağım erken olduğu için bana özel VIP transfer aracı getirttiler.
* Sürekli olarak bizimle ilgilenen ilgilerini eksik etmeyen Satı Hanıma,Hilal Hanıma sonsuz teşekkür ediyorum.
* Yemeklerin genellikle doğru seçilmesi ve doyurucu olması bizim için daha iyi oldu.
* Ara atıştırmalıklar masalardan eksik olmadı. Bir de buna ek olarak 24 saat çay ve kahve imkanı da vardı.
* Alanda bizimle ilgilenen samimi ve babacan tavrıyla öneride bulunan Dijital Pazarlama mentörü Melih Özbek'e teşekkür ederim.
* Bize ayrılan armut koltukların konforu çok iyi olmasa da dinlenmemize yardımcı oldu.

Genel olarak etkinlikten memnun kaldım jüri değerlendirmesi hariç. Bize her türlü imkanı sunan çalışanlara sonsuz teşekkür ederim.

r10'dan Hackhatona katılanlar varsa onlarda düşüncelerini yazabilirler.
Ben de ekiple birlikte oradaydım. Açıkçası bahsettiğin gibi çok olumsuz durum vardı ama önceki etkinliklere göre daha güzel oldu bence.

Dijital Pazarlama alanı ne yazık ki diğer alanlara göre çok geride kaldı.

Bir de konsept biraz amatör oldu, çoğu takım veyahut birey önceden hazırladıkları projelerle yarışmaya girdi.

Oysa Hackathon'un mantığı bu değildir.