10 Senedir hemen hemen online oyun sektöründe biri olarak ve.Devamlı internet cafeci kişilerinde yazdığı biri olarak şunu söyleyebilirim. Bilgisayarı attım insanlar gelsin ben para kazanayım gibi bir düşüncen varsa o biraz zor. Artık her evde bilgisayar var,İnsanları cafeye çekmek ( + Cafe'de yiyecek içecek vs satarak kaarını ) katlamak için online oyunlar'da bilginin olması şart.

Misal veriyorum. Bulunduğun çevrede Metin2 Private oynayan çok olur. Hangisini oynuyorsalar yardımcı olur masalara yüklersin.Onlar grupça saatlerce,Günlerce oynarlar. Sende bir yandan oynadıkları server'da Yada oyunda herneyse, hafifden para item yapar heriflere satarsın ( Bu ek kazancın olur ve emin ol cafeden kazandığnıa eşit bir rakama ulaşırsın ) Ciddi olarak profesyonel bu işi yapacaksan.

Bir diger yapabileceğin şey ise. Turnuva düzenlemek.Adamlar deli gibi CS oynuyordur.Masalara CS yükler. Ufak katılım bedeli ile belli ufak ödüller verilen turnuva düzenlersin.İyi orjinize edersen. 30 kişi katılsa 150 tanede arkadaşı gelir yanında izlemeye. Gelen su alır.Cola alır. derken kazanç yükselir.