3 yaşında bir çocugum var.

1-) Tablet telefon kesinlikle verin ancak mutlaka saatli olsun. Mesela biz hafta sonları saatlerce oynamak yerine günde 1 saat veriyoruz. Zaten kendi bir zaman sonra sıkılıp bırakıyor.

Konuşan kedi tom yerine kodlama odaklı oyuınlar verin. Şu an if else mantigini ogrendi. Ben 25 yasinda ogrenmistim.

2-) Kreşe gitmiyorsa mutlaka kalabalik ortamlara sokun.

İlk zamanlar inanilmaz ürkekti. Biri bir sey sorunca aglamaya başlardi. Gecen hafta tatile gittik. Havuzda kendine arkadas buldu, sosyalleşti.

3-) Bırakın düşsün. Kendi öğrensin. Bisikletten dusmekten, koltukta ziplamaktan korkmasin, korkutmayin.

Şu an 2 teker bisiklete kendi biniyor, koltukta peşpeşe 2-3 takla atıyor

4-) İngilizce hayatin olmazsa olmazi ancak kesinlikle hayati kurtarmaz. Calistigim yerde yeni nesil 2-3 dil biliyor. İngilizce ogrenmek zorunda. Simdi turkce ogretin. İngilizce krese ozellikle gondermedik su an nerede ise tum baglaclar dogru kullaniyor. "Bir cozum buldum cunku xx sebepten dolayi yy yapmamiz gerekiyor "gibi

5-) Muzik aleti ogrensin diyenler var. İstemezse olmuyor, piyano ve batari aldim. Ayni gun kirdi

6-) Bırakın kendi yemek yesin. Döksün kırsın. 2 ay her hafta koltukları yıkamaya verdik. Şu an yaşıtları kaşık tutamazken bizimki tabağı kaşıkla sıyırıp ekmekle sünnetliyor

Ne yaparsaniz yapin yasadiginiz ortam cok onemli. Gecen bana "seni bicaklarim çocuk" dedi. Parkta bisiklet surerken birinde duymus. Kızınca sürekli kullanmaya başladı. 2 hafta oyuncak gezme yok. Umarim akillanir.

Benim hedefim sadece cocugum icin yurt disina gitmek. Bunun icin 2 senedir ugrasiyorum. Bodoslama, sirf yurt disi diye bilincsizce degil, ulkeye, egitimine karar verdigim bir yere gitmeye calisiyorum. Eger olmazsa da iyi bir ozel okula gondermek. karşımda 2 ornek var. Ayni yasit yigenlerim, biri ozel biri devlete gidiyor. İnanilmaz fark var. Disaridan karsilastirma firsatiniz varsa mutlaka bu 2 cocugu karşılaştırın.

Bayrak, millet, atatürk sevgisini, bilgilendirmesini de eksik etmeyin.

Mobilden yazdim. Yazim hatalari olabilir kusura bakmayin.