Meryemce adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biz çocuğa ne bir görev ya da meslek belirlemiş değiliz. Herkes yaşadığı tecrübelerden çocuğu kobay haline getirmek yerine onu insan olarak yetiştirme çabasında. Burada yazılanlar çok basit ve olması gereken şeyler.

Bu ezber bir video. Bu ağabey ancak konuşuyor. Kendisi de kapitalist sistemin önde gidenlerinden. Ted konuşması olsun, filimleri olsun hep modernizmi eleştiriyor ama kendisi bu işi yaparak para kazanıyor. Bir çocuğa dil öğretmek, sanatsal bir enstrüman çalması için teşvik etmek onu proje yapmaz. Konuyu ve cevapları okumadığınızı düşünüyorum.
Konuyu okudum cevapları kısmen okumadım. Kişiyi tanımam şu sistemle istediklerini yada söylediklerini de yapmak zor hatta imkansız.

Bu videodaki duruma katılıyorum. Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum. Allah bağışlasın. Bazı şeyleri ebeveynler olarak tabi ki en iyisi olsun istiyoruz hep bir adım önde olsun ama kimse çocuğunu karşısına alıp bunu gerçekten istiyormusun diye sormak yerine şu olacak demesi videoyu doğrular.

Bugün arkadaşlarımla konuşurken kızlarımı boksa yazdıracağımı söyledim (daha 2 yaşındalar) amacım en iyi savunma sporu olduğunu düşündüğüm sporu öğrenmeleri. Fakat bunun gerçek olup olmayacağını ilerde göreceğiz çocuklar istemezse kesinlikle zorlamam. Zaten bu yeni nesil de anaya babaya birşey sormaya niyetli değil.

Eğitim seviyenizi az çok tahmin ediyorum, kültür seviyeniz de konuşmalarınıza yansıyor lütfen beni yanlış anlamayın ama çocuğa vereceğiniz en güzel gelecek güzel ahlak. Eğitim ve öğretim yada yan faktörler bunun üzerine inşaa edilirse zaten her türlü başarıya ulaşılır.

Ekleme: Teknoloji çağını en çok bizim takip etmemiz gerekirken halen dil öğrenmenin birçok durumda gereksiz olduğunu görmeyen var mı. Google ve benzeri birçok firma dillerin çevrilmesiyle ilgili inanılmaz arge çalışmaları yapıyor. Karşı taraf konuşuyor sen kulaklıkla dinliyorsun tercüman olmadan. Aynı şekilde sen söylüyorsun o anlıyor. Daha dün uzay yolunu izleyen nesil olarak birgün telefonuma 'Hey siri' yada 'Merhaba Google' dedikten sonra cevap vereceği aklıma gelmezdi.

Lütfen kendi aklınızdakileri çocuğunuza yansıtmak yerine onun çağının gerektiği şekilde yol gösterin bırakın hangi yoldan gideceğine o karar versin.