Fikir de çok güzel, uygulama da video da gördüğümüz kadarıyla başarılı. Bu eklenti tutar. Önden yerimizi alalım. İban bilgilerinizi pm atabilir misiniz. En geç yarın alayım bunu.
Tapatalk Pro kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eklentiyi satın aldım, kullanmayı denedim, test ettim.
Çok güzel ve başarılı bir şekilde çalışıyor, problem yok.
Yalnız bazı eleştirilerim ve yazılım geliştirmeye müsait ise ek istekler ile yazılımı daha iyi seviyelere getirebilecek istek/önerilerim olacak.
- Öncelikle eklentinin sizin bize özelden verdiğiniz adres ile çalışması yönünde değil de, plugin'i kendi hosting/sunucu/siteme yüklemem gerekmiyor muydu ? Wordpress eklentisi gibi yani. Lisansını satın aldığımız diğer eklentiler gibi.
- Çünkü bu şekilde hizmet sağlanır ise, size bağımlı kalıyoruz. Sizin sunucunuz ayakta ve siz var olduğunuz sürece biz bu hizmetten faydalanabiliyor olacağız. Halbuki yazılımların lisanslaması böyle olmamalı. Kendi sitemde full olarak kullanabilmeli, ve siz var olduğunuz sürece değil, ben var olduğum sürece eklentiyi kullanabilmeliyim. Bu şekilde olunca 6 ay mı yoksa 6 yıl sonra mı offline olacak sistem bilmiyoruz. Son kullanıcı olarak da, "Kullanım hakkı" nı yazılımcının sunucuna bağlı çalışmak çok doğru bir mantık gibi gelmiyor.
Bu ilk version olmasına rağmen, işini çok iyi yapabiliyor. Geliştirilmesi açık ise ve teknik anlamda da mümkün ise şu özellikler eklenebilir mi ?
- Diğer sosyal medya platformları ile entegre edilebilme durumu nedir ? Özellikle Facebook yorumları içersinde arama veya instagram yorumları içersinde arama gibi. Tweet'ler de iyi ama Facebook gibi ortamlarda daha uzun, daha anlamlı/faydalı ve daha fazla yorum/içerik bulma imkanı mevcut. Arama esnasında "Facebookda ara, Twitter'da ara, Instagram da ara" gibi checkbox'lar koyularak geliştirilebilme imkanı var mıdır aceba ?
- Yorumları schedule edebilme. Arattığımızda ve karşımıza gelen yorumlara göre "Gönder" demeden önce, tarih set edebilsek mesela. Şu yüzden söylüyorum. Sitemde bir yazı/makale var. O makale ile ilgili bir kere arayacağım. Belki 1-2 saatimi ayıracağım. Beğendiğim yorumları "Gönder" demeden önce, süresini/tarihini set edeceğim. Sonuçta hepsini aynı gün yayınlamak hem doğru olmaz, hem de google açısından da spam'a düşme riskini artırır. "Şu yorumu 21.09.2017 de yayınla. Şu yorumu 15.08.2017 de yayınla gibi, yazıma eklettireceğim yorumların 1 senelik schedule'ını ayarlayacağım ve bir daha o yazı ile ilgili bir ayar çekmeyeceğim. Belki de bir yıl'a yayacağım. Ayda 1 tane gibi. (Maksat çok da suyunu çıkarmamak)
Böyle olunca özellikle cache kullandığımız için otomatik olarak da cache'i de sayfalarda yenilemiş oluruz. Cache silme ve yeniden Preload etmeye bile daha az ihtiyaç kalır bu özellik olduğunda. - Eklenti kendi sitemizde bir eklenti olarak kurulmasına ihtiyaç olduğunda, yazının ID'sini yazmak yerine, wordpress de yazı yazarken ki "Link oluşturma" işlemindeki pencere gibi, site içersindeki yazıların seçilebilmesine imkan tanınsa. Çok elzem bir istek değil tabi bir ergonomi isteği gibi düşünülebilir.
Eğer yazılım geliştirilmeye açık ise, daha çok istekler çıkar. Hatta bu eklentiyi site bazlı lisanslamaya da gidebilirsiniz işi biraz daha profesyonelleştirerek.
Elinize sağlık tekrardan.
Hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim geliştirilmeye açık tabiki ödediğiniz ücretin hakkını sonuna kadar vermeyi hedefliyorum. Diğer sosyal medya platformları ile ilgili de çalışma yapacağım. Konuyla ilgili güncellemeler geldikçe size bilgi vereceğim. Sunucu daima açık yani web servisin kapanması gibi bir durum söz konusu değil şüpheniz olmasın. Hayırlı olması dileğiyle iyi çalışmalar dilerim.