Çocuğunuzun yaşını belirtirseniz daha sağlıklı tavsiyeler alabilirsiniz.

İlkokul 2. sınıf öncesinde bir çocuğa İngilizce vb. dil öğretilmesini tavsiye etmiyorum. Çocuğunuza Türkçe'yi iyi bir şekilde öğretmeniz çok önemli. Zaten Türkçe yeni nesil için yabancı dil gibi bir şey. Kendilerini ifade edebilmekten uzaklar genellikle. Her bir kelimenin tam anlamını karşılaştırmalı olarak öğretmelisiniz (günde 1-2 kelime yetecektir). Kelimelerin kökenine inip çocuğunuzun beyninde sağlam ilişkiler kurulmasına yardımcı olabilirsiniz. Sık kullanılan deyimlerin ne anlama geldiğini açıklamalı şekilde öğretmelisiniz (örneğin "eli kulağında" deyimi nereden geliyor ve tam anlamı nedir vb.). Çocuğunuza verebileceğiniz en iyi eğitim iyi bir Türkçe'dir. Bu güçlü araç ile kendini tam olarak ifade edebilir, duygu ve düşüncelerini karşı tarafa eksiksiz olarak aktarabilir; böylelikle kendine olan güveni artar ve hayatta daha başarılı olur. En önemlisi ise çocuğunuza İngilizce konuşmasını veya enstrüman çalmasını öğretmek asli vazifeniz olmasa da iyi seviyede Türkçe öğretmek kültürel sorumluluğunuzdur.

Çocuğunuzu yetiştirme konusunda size kolaylıklar dilerim.

Meryemce adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar

Çocuk sahibi olan arkadaşlardan geleceğe yönelik plan, program, eğitim tavsiyesi alabilir miyim?

Bir abimizin tavsiyesi; Ana dilinin yanında bir yabancı dili çok iyi bilsin. Bir de herhangi bir enstrümanı çok iyi çalsın.

Ben bunun yanına bir de kodlamayı ekliyorum. Bir kodlama diline hakim olsun.

Maksadım robot yetiştirmek değil kesinlikle. Kodlama ve enstrüman olayı zaten daha çok hobi amaçlı olacak. Çocuğun kişisel gelişimine de katkısı olur. Yabancı dil de ben almanca biliyorum, babası da ingilizce öğretmeni. Biz buna rağmen sadece İngilizceyi çok iyi öğretelim, diğer dil ile şu an için kalabalık yapmayalım diyoruz.

Sizin tavsiyeleriniz neler?

Teşekkürler