Bazı arkadaşlar 20 binle kurmak zor demiş katılmıyorum, kolaydır diyenlere de yine katılmıyorum. Alper hocam durumu aslında çok güzel özetlemiş.

Kendimde bir şeyler karalamak istiyorum. Birçoğumuz gibi bende dönüm noktasındayım hatta bu döküm noktamın başlamasına az kaldı.

Kendi işimi kurma hayali ezelden beri var. Çünkü insanın kendi işi gibisi yoktur lafı gerçekten doğru. Ve bazı hayallerim var onları gerçekleştirmek için bu yola giriyorum.

4 yıla yakın olmak üzere "yazılım" sorumlusu olarak çalıştığım firmada istifamı verdim. Patronum anlayışla karşıladı ve ilk kapıyı o açtı(beraber çalışmak istediği dile getirdi).

Şu ana kadar güzel gibi gözükebilir. Şirket kurmak için herkes bilir toplu bir paraya ihtiyaç vardır. Kesinlikle para miktarı ne kadar yüksekse şirketin batma riski düşer kazanma oranı yükselir.

Yaklaşık 15 milyar kadar borcum vardı kararımı verdikten sonra idare ettim ve şu anda 1.5 milyar kadar bir şey kaldı. Ofis açacağım zaman sanırım cebimde +2bin tl felan olacak. Düşünün 20 milyar dahi yok. Fakat kendime güvenim tam. Bu işi başarabileceğime inanıyorum.

Sermayesiz bu işi nasıl yapabilirim diye hem düşündüm hem araştırdım. İsim vermek istemiyorum bir yerden coworking hizmet almaya karar verdim. Maliyet olarak çok rahatlatmış olacak. Anlaşmalı ayrıldığım içinde(işsizlik maaşı) kira bakımından beni 1 yıl idare edecek. Tüm sermayem bu Bu süre zarfı içersin de elimden ne geliyorsa daha fazlasını yapmaya gayret göstereceğim.

Şimdi ne diyor bu diyeceksiniz

Demem o ki, eğer kendine inanıyorsan, başarmak istediğin her ne ise bir yol bulur yaparsın.