Mikroscript adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
https://www.youtube.com/channel/UCFX...PTH3NNg/videos | İlkay Zaman

Bu kanal çok işinize yarayacaktır. Amerika ile ilgili bilgiler vermektedir.

https://www.youtube.com/user/sapci/videos | Levent Sapçı

Bu kanal'da silikon vadisinde röportaj yapıyor

Yararlı olabileceğini düşündüm
Teşekkürler, inceleyeceğim kanalları.

fikirdanis adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında gitme şuan için gitme neden dersen
Yurt dışı eğitim bizim seviyenin çok çok üzerinde işsizlik oranlarıda bizden düşük
Adını duyurabileceğin bir proje yapabilirsen ve bunu referans gösterebilirsen davet ile yurt dışına gidebilmen ve çalışman çok daha kolay olacaktır.

Tabiki sifirdan işler yapabiliyorsan
Tabi ki sıfırdan işler yapabiliyorum. Zaten kendime güvenmesem bu tarz bir konu açmazdım. Gidersem eğer birkaç sene çok zorluk çekeceğimin farkındayım ama bir yerden başlamak gerek diye düşünüyorum.

Yaptığım projeler genelde firma içi projeler. Bu yüzden projeleri referans gösteremiyorum malesef. Birkaç arkadaşım yurtdışına remote çalışıyorlar. Onlarla konuştum, yurtdışı firmalar ilk skype görüşmesinden sonra olumlu bakarlarsa size bir proje gönderiyorlar ve bu projeyi yapmanızı istiyorlarmış. Daha sonra da Ceo ile görüşme oluyormuş. Yani 3-4 adımlı bir süreç işliyormuş.

Repax adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Giden arkadaşlarımın çoğu genelde kendilerine özgü projeler yaparak gittiler, firmalar davet etti e-posta yolu ile. Proje dediğim, internet projesi olur, open source kullanılan ve yararlı bir yazılım olur, framework olur, gibi gibi. O arkadaşların hepsi yaşam biçimlerini oradaymış gibi çevirmişlerdi, yurtdışı forumlarında ve sitelerinde vs takılıyorlardı, oradan çevre ediniyorlardı, oralardan iş alıyorlardı, doğal olarak ta orada iş çevresi edinmiş oluyorlardı, o sayede gittiler.
Teşekkürler yanıtınız için. Çok güzel fikirler. Özellikle yabancı forumlarda takılmakta çok büyük fayda olabilir gerçekten.

FKonyali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Linkedin kullanmakta fayda var. Bu siteden yurt dışı için 3 iş teklifi almıştım. Fakat ingilizce konuşma seviyesinde eksik olduğum için kabul edilmemiştim.

İlk olarak uluslararası bir şirket oldukları için senin ingilizcene bakıyorlar. İletişim onlar için ilk tercih seviyesi, sonra senin bilgine ve çalışmalarına bakıyorlar.
Linkedin aktif olarak kullanıyorum. Türkçe'ydi ingilizceye çevirdim birkaç gün önce. Birkaç mesaj aldım bakalım. Geri dönüşleri bekliyorum. İnşallah birkaç görüşme ayarlayacağım.