konu devletin sadece vergi almasına dönmüş. konuyu açan arkadaşa katılıyorum verginin vergisi olmaz fakat bazı durumlarda bu gözüküyor. zamanla düzelecek ve şikayetlerle kontrol altına alınabilecek durumlar bunlar. Vergi dairesi zamanında yatmaktan ve ceza kesmekten başka bir işe yaramayan kurumdu (gelir idaresi). şimdi ise bu durumlarla kafa yoran bir kurum. Cezalar hep kesiliyordu şimdi ise tahsilatlara başlandı.
Kimse vergi dairesini takmıyordu cezalara bakmıyordu. Önüne gelen Serbest Muhasebeci ofisi açıyor bi de yeminli Mali Müşavir buluyor imzayı attırıyor işde bitiyor. Şimdi bu yerler eleniyor ve elendikçe senin adına sorgulamaya başlıyor vergi dairesine bu ne diyebiliyor.
İşyeri açanların %60 ı kendi muhasebesini tutabilecek kapasitede fakat uğraşamam deyip muhasebeci tutuyor. Muhasebecinin elindeki firma sayısı da arttıkça ilgi azalıyor. Örnekler böyle çoğalabilir.
Zamanında vergi dairesindeki memura saldırmıştım adam vekaletimi okumadan senden bu parayı alamam bu parayı vermeye yetkili değilsin diye vekaletimi önüme attı. Banko olmasaydı kapacaktım da. 5 yıl sonra gittim baktım gençler ve okumuş çalışanlar çoğalmış ilgi artmış iş yapanlar artmış.
Devlet daireleri eski dinazor kafalı memur zihniyetinden kopmadığı sürece bu tür olayları daha çok görürüz.