GuNGoRv adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aldığınız makinayı Konya'da araştırdınız mı hocam ? Konya'da üretilmeyen, bulunmayan makina daha görmedim

Alibaba konusunda da yardım almak isterseniz e-glober.com üzerinden yardım almaya çalışın.
Hocam üreteceğim gıda ürününü Türkiye'de üreten yok, o yüzden makine de sadece ithal geliyor. Bursa'da da bu işi yapabilecek ustalar vs. bulmam bu makineyi yaptırmam mümkündü. Ancak ben bu makineyi yaptırırsam yapan kişi de bu makineyi satmak istiyecek haliyle kendi kendime bu ürünü imal eden rakipler oluşturmuş olacağım.Bu yüzden ithal yolunu seçtim.

Serfiraz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Reklam Ajansı İçin Baskı Makinesi Alsak Ne Kadar Fark Olur Tahmininizce? Takipteyim.

Hocam çok kabaca benim makine Alibaba'da 1850$ ben yaklaşık olarakta yaklaşık 1850$ vergisi, TSE'si nakliyesi vs. masrafı olarak ekliyorum üstüne ama tabi bunun altında bir rakama iş bitmiş olursa da sevinirim

Sizde alacağınız makinenin fiyatı kadar ekstra masraf gözeterek bakın. Çok sağlıklı bir hesap mı değil ama kendimizi garantiye almak için bu şekilde düşünülebilir.

Kısaca oluşabilecek masraf kalemlerini de birazdan yazayım.