------Para Gönderme (Swift)--------15.09.2017
Arkadaşlar, bugün satıcıyla yaptığımız anlaşma gereği sipariş anında yapmam gerek %30 oranındaki yaklaşık 600$ tutarındaki ödemeyi gerçekleştirdim. Kalan bakiye nakliye firmam makineyi teslim aldığında 5-7 gün sonra gerçekleşecek.
Yurtdışına ilk defa para transferi yapan biri olarak öğrendiklerimi aktarayım.
Banka : Garanti
Öncelikle "Ticari" bir USD hesabı açtırdım. Swift (Döviz Transfferi) yapmayı denedim ancak ilk problem burada karşıma çıktı. Swift yapabilmek için komisyon tutarının çekileceği bir TL hesabınız olması gerekiyor diye bir uyarıyla karşılaştım. Hemen cep şube aracılığıyla TL hesabı açtım, mevcut kullandığım kredi kartını hesaba bağladım, bankamatiğe gidip kredi kartını hesap kartı gibi kullanıp hesaba para yatırma işlemini gerçekleştirdim.
(Komisyonlar her bankada değişiyor, bana tavsiye edilen Garanti oldu. 55 TL komisyon aldı. Tutara bakılmaksızın 55 TL komisyon alıyor sanırım.)
Sonrasında satıcının yolladığı bilgiler ile swift işlemini gerçekleştridim, dekontu satıcıya ilettim. Yolladığım paranın hesaba geçmesi sanırım 2 gün sürüyor. Ancak +5 TL vererek ve işlemi sabah saatlerinde gerçekleştirerek aynı gün içinde hesaba geçmesini de sağlamak mümkün. Satıcı bana acele olmadığını dekont yollamamın onlar için yeterli olacağını söyledi bu yüzden ben normal ücret ile gönderimi gerçekleştirdim.