shrocco adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
baktım konunuza fethiyeye 1 saat uzaklıkta patarada 2-3 ay kadar deniz feneri restorasyonunda çalışmıştım.
haftada bir kaş'a yada fethiyeye gidiyorduk gezip eğlenmeye.
çalıştığım yerde başka çalışan yerli dayılarda vardı çiftçilik yapıyolardı dometesin fiyatından şikayet ediyorlardı. yetmiyordu ki demekki çalıştığım yere ağır kazma kürek işleri için geliyorlardı.
sizinde söylediğiniz gibi oralara yerleşip fiziksel olarak iş kurup tutunmak yıllar alır.

en iyisi internet üzerinden birşeyler yapıp laptop'u alıp gitmek.

kısa bir bilgi. Kemal sunalın tosun paşa filminde çölde yuvarlandığı sahne patara sahilinde çekilmiştir.

siz ne yatırımı yaptınız eticaret sitesımı açtınız
Fethiye'de iş olanakları çok kısıtlı zaten yerlilerin çoğu memur, ingilizler emekli maaşlarıyla (tabi pound) çok rahat geçiniyorlar, geriye esnaf ve işçiler kalıyor. Fethiye'ye ne zaman gitsem yoklarım, esnafla konuşurum, sektör ne durumda her gittiğimde öğrenirim. Kendi mesleğimi yapamayacağımı anladım ki zaten ben de işçi değilim babadan kalma mali müşavirlik ofisimiz var. Hiç kimsenin yanında çalışmadım bu yüzden kendi işimi kurup (internet) gitmek istiyorum.

2010 yılında taşındım, e-ticaret yaptım, tekli ürün siteleri 10-15 tane açıp yapmıştım fakat facebook reklamlarından dönüşler azaldı, piyasaya büyükler girdi, insanlar bilinçlendi derken cirolar çok azalmıştı ve bana da İstanbul yolu görülmüştü. Bu da bana ders oldu, şimdi ise e-ticaret değil de içerik sitesi açmakla uğraşıyorum, yatırımımı yaptım, her şey hazır başlayıp kendimi garantiye aldıktan sonra bir daha dönmemek üzere umarım gideceğim buralardan.

Bu arada tosun paşadaki çölün patara sahili olduğunu bilmiyorudum, öğrendiğim iyi oldu.

Umarım sizin de hayaliniz gerçekleşir, böyle insanlar görünce yalnız olmadığım için seviniyorum.