Complexity adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle sitemde eskiden gelen hobilerimle ilgili içerikler vardır. Ayda yılda bir içerik girerim. Benim için manevi değeri yüksektir. Düzenli ziyaretçilerim vardır ve iyi insanlardır bu insanların yemek sitesi görmesi beni rahatsız etti empati kurun diyorsunuz ya onlar yerine kendimi koydum ve sinirlendim.

Bulunduğum sunucuda problem yaşanması ve hosting taşımaları benden kaynaklı mı yoksa sizden kaynaklı bir sorun mu? Eğer sunucuda problem yaşanmasaydı sizce burada şikayet konusu açar mıydım?

Ben, beni ilgilendiren ve sizden kaynaklı bu konuyu neden arkadaşımdan öğreniyorum? 24 saat gibi uzun bir süre hostingleri kapalı tutacaksanız ve müşteri hostinglerinin ip adreslerini değiştirecekseniz müşterilerinize bilgi vermeniz gerekir ben de kapalı kaldığı sürece index koyarım bir şeyler yaparım bir çözüm buluruz değil mi? Kimse mağdur olmaz.

Taşınma süresince müşterilerin websitelerinin kapalı kaldığı gerçeğini ve cpnaledeki ssl hatasını tekrar hatırlatırım. Özür dilemek istemiyorsanız keyfiniz bilir.

hala sizin ile anlaşamıyoruz. Proxy hizmeti kullanıyorsanız sabit ip almanız gerekir. Biz size o ip de kalmanızı garanti edemeyiz saldırı gelir , yük dengesiz artar vs vs vs bir çok nedenden biz o ortak ip yi değiştiririz ve bunu duyurmak ile yükümlü değiliz. Çünkü normal dns kullanan kimse sorun yaşamaz ama bireysel ihtiyaçlar göz önüne alınınca aldığımız nefesi bile haber vermemiz gerekir ki böyle bir şey imkansız. Burada bilgi eksikliğiniz bir kenara hatanız şu bunu firmayı karalama amaçlı şikayete dönüştürmeniz ! Gelir istişare edersiniz. Bize ayda binlerce ticket geliyor. Hepsi ticketından önce buraya şikayet mi açmalı ! böyle bir düşünce tarzı olabilir mi ! Bize açılan destek biletlerinin bu şekilde suçlama ile başlayanların %99u sonunda da kullanıcı hatası çıkıyor. Hepsi ilk bakışta kendini haklı görüp buraya destek bileti açmak yerine şikayet mi açmalı ?
Sizin konunuz içinde ortak ip de sizi tutacağımızın hiç bir zaman garantisini vermeyiz ! veremeyiz ! hiç bir firma veremez ! . Ldap amplification 15-30G arası gelen bir atak geldiğinde o ip'yi null eder tüm siteleri taşırız diğer ip'lere kimin aldığını anlamaya bakarız. Bu durumda siz ortak ip de iseniz değişir ip adresiniz. Proxy kullanıyorsanız bu sizin probleminizdir bizi ilgilendirmez. Proxy kullanacaksanız sabit ip de olmanız gerekir o zaman değişmez.
Buraya bir de şikayeti açıp saatler sonra EDIT hala çözülmedi , bizim haberimiz bile yok. Yazdığınız mesajlar destek / danışma değil bakın R10 'a şikayet ettim. Siz benim hitimimi çalıyorsunuz vs . Pardon bir dk ?

Böyle bir şey yok doruk bey haklı değilsiniz. Sizin ihtiyacınız bir proxy yönlendirme ise kusura bakmayın bu gece bile değişebilir ip adresiniz duruma göre . Bunuda neden diye sorarsanız öğrenirsiniz. Bunuda bilmeden bize danışmadan bizim marka değerimizi de karalamaya hakkınız yok. Destek biletinize 10 dk da cevap verilmiş 8 saat kimse size cevap vermedi imajı çizmişsiniz ayıp yaptığınız

SSL sorunu bir hata değil. SSL yeşil olması bir otorite tarafından imzalanması ve bunun işletim sistemlerinde chain zincirine tanınan kök sertifika olarak eklenmesi noktadan noktaya şifreli bağlantının gerçek bir sertifika ile yapıldığını gösterir. SSL leri güncelleyecek zamanımız olmadı ama sertifikayı kaydet derseniz çubuk şu anda da yeşillenir tüm sorun bu ise ve sertifika diğerlerinden tek farkı imzalayan biz olmamız olur.Bizim sertifikamızında arasına biz girip veri çalmayacaksak X firmanın imzaladığından bir farkı kalmaz. Bir otorite imzalı olmasını gerektirecek kadar sensitive bir veri transferiniz var (ki zaten hiç bir farkı yoktur otorite sahibinin imzalamasından 2 nokta arasında bu tür bir bağlantıda) ve bunu problem ediyorsanız ŞAHSİ FİKRİM ortak hosting değil profesyonel guvenlikte sadece sizin ihtiyaçlarınıza optimize edilmiş bir sunucuda olmanız gerekir. Ama bu yoğunluk içinde onu yetiştiremedik haklısınız olması gerekir. Bu markayı karalamaya değer mi , müşteri dialoğuna yakışmaz bizim artılarımızı teşekkür edeni görmedim ! farkında bile olmadığınız artıları konuşmak istermisiniz ? Bunu bize söylediniz mi "Gözünüzden kaçmış olabilir sertifika hatası veriyor " gibi bir uslup ile !

Günlük yedek
Cloud linux
Litespeed
Voxility DDOS koruması
10Gbit uplink
Hergün spam kontrolü
@SSP lisanslı antispam filtresi
CXS lisanslı exploit scanner
5 operatör erişim
........

Bunlara bir teşekkür etmeyi denediniz mi ?

Sitenizin kapalı kaldığı kanatine nereden vardınız ? Taşıma realtime bir proxy ve cache olmayan dns server ile gerçekleştirildi , Nginx reverse proxy'de DNS resolver tanımlandı taşınan site yeni adresten link aldı .

Amacınız hala karalamak için çaba göstermek , teknik olarak bilgi eksiğiniz var çok aşikar ve haksızsınız. Bir şikayet açmak için önce bizim sorumsuz davranmamız lazım bize bildirdiğiniz bir probleme !!! Bizle konuşmadığınızı biz bilemeyiz ! Konuşmadan haklı olduğunuza da karar veremezsiniz ! Öyle müşterilerimiz var ki tema hatasını hosting sunucusu arızalıya bağlıyor bizden önce buraya mı yazmalı ?

Bir özür ya da tezkip yazınızı bekliyoruz ! şayet proxy kullanmaya devam edecekseniz de sabit bir ip adresi kiralamanızı tavsiye ederiz. Tekrar problem yaşayıp kendinizi sıkmayın diye.

Not 2: kimsenin sitesi 24 saat kapalı kalmadı. Problem yaşayanlarda destek bildirimi attı cevabını aldı hemen çözüldü 10 dk da cevap veren bir sistemi zaten şikayet etmek amacının çözüm olmadığına bir diğer göstergedir. Buna bile bence teşekkür yazılmalı , proxy kullanıyorum ip adresim değişmiş böyle oluyormuş bilmiyordum 10 dk da yardımcı oldu anlattılar diye. Şikayet açıp 8 saat firmayı sanki cevap vermiyormuş ya da yardım etmiyormuş gibi suçlamak yerine !

konuyu özetlemek gerekirse
Destek bildirimi atmayan siz
Ticketda bize ithamda bulunan siz
R10 şikayet açtım bakın diyen sorununuzu konuşmak yerine yazan siz
Proxy kullanıp bunun ihtiyaçlarını bizden ip kiralamadan elde etmek isteyip bizi suçlayan siz ki ısrarla söylüyorum bu gece bile X bir nedenden ip adresiniz değişebilir sabit bir ip adresiniz yok ise standart NS kullanmıyorsanız buna bir garanti veremeyiz statik ip'niz de yok ise bu durumda zaten sadece kızabilir ama haklı olamazsınız
Konuyu buraya taşıyan ve firmayı ilgisiz gibi gösteren siz

Suçlu biz ? kusura bakmayın hiç bir şekilde mantıklı bir önerge değil. Bizim bir hizmet kusurumuz yok altını çizerek kalın yazıyorum
Statik ip almazsanız proxy de sorun yaşarınız bu bir saatte de olabilir bir yılda da olabilir Biz size sattığımız bir ip yi değiştirmedik ! biz NS ler ile verdiğimiz ortak bir ip değiştik bunuda haber verme durumumuz yok. Bu davranış ve usluplar içerisinde üzerinize düşeni yapıp bir tezkip yapıp işinize özen gösteriyorsanız sabit bir ip almanız gerekir bu konu bu kadar net!