Peki kardeşim bu tecrübelerin ışığında 3-4 bin tllik ufak adsense geliri olan belli bir hiti olan bir siteyi alıp yükseltmeye çalışmak mantıklı bir karar olur mu ? siteyi ilerletebileceğimi düşünüyorum. kendim hergün makale yazabilirim. seo çalışmasınıda sana yaptırsak güzel olmaz mı. gözüne çarpan fırsat olarak gördüğün bir site ilanı gördüğünde bana bildirirsen sevinirim.
Hocam valla şöyle diyim, bugüne kadar adsenseden toplamda 100 dolar aldım galiba, onuda üyeleri konsere yollamak için harcadım, 2009du galiba. Adsense hesabım nerede onu bile hatırlamıyorum...

Ama aynı dönemde bazı arkadaşlar adsense ile büyük kazanç elde ediyordu.
Ama boş durmayıp yandan birşeyler yapınca elbette dönüş alınıyor. r10 içinden sanırım 12 yılda hiç iş almadım. ( seo tarzında ) Ve seo işini abartıya kaçmadan üyelerde hallediyor aslında büyük sektör olmadığı sürece.
Bir dönem 1000 blogger sitesine aynı anda yüzlerce makale yollardım.

spama düşen bir sitem bile olmadı hiç. Önümüzdeki birkaç ay benim yeni dönüm noktam olacakta durun bakalım.
(unutmadan, 2017 başında telefonumun ekranı kırıldı, tamir ettim bozuldu, iade ettim yenisini takarken pil kablosu koptu, derken telefonsuzda kaldım, üstüne ıspartadan gelirken tecilim bozulmuş, kaçak durumuna düştün diye askerler önümü kesti, bastı cezayı ( 1,600 tl + her yıl 1000 küsür ) - derken 1 derste lisans mezunu olacakken 29.65 ile 1 yıl kaybettim. Sonra bir dersten ek sınava girip mezun olacağım derken 29.00 ile bir dersten daha kaldım. Neyse ki geçen ay diplomamı aldım, telefonum hala yok ve askerliği hala çözmedim ama Allah büyük, hallederiz. )
Gece gece iyi de güldüm ha sayenizde...
( bu arada, profilim çok daha eskiydi, r10da adminler arası çatışmalarda bazı üyelerle birlikte benide uçurmuşlardı, sonra konu açıp haklı olduğumu kanıtlayınca profilimi açtılar. Ama bu seferde onca zaman boşa gitmişti profil, bilgileri varken bu profili açmıştım ( bir moderatörün arkadaşını kayırarak - hcklink eklemesini ifşa ettiğim için uzun süreli banlamıştı ) derken onca zaman sonunda iyi bu profilde kalayım ama üyelik adım grikurt yerine alperdemircan olsun demiştim. Bir ara az da olsa tek seferliğine bu değişim yapıldı, adım alperdemircan - profilim de grikurt olarak kaldı.

Profil 9 yıllık ama daha eskiyim, birçok anımda da r10 var ilginç.

)
Önerim, her zaman sermaye eldeki paranın %50si olsun... Kalan %50 asla yok gibi dursun. İnsan yuvarlanmaya başlayınca kıymetini anlıyor. Ufakta olsa geliri olan, pahalı olmayan web sitesi alıp işletmeye devam etsenizde olur bence. Yavaş yavaşta olsa yürümeye başlar elbet.