Arkadaşlar genel olarak bir önerim olsun, bata çıka öğrendiğim özet,

1 olsun 5 bin getirsin yeter demeyin, körelirsiniz ve olası durumda o 5bin gelir durduğu an bitersiniz.

Her zaman B planınız olsun. Ben büyük paraları reddettim, küçük küçük daha çok sektörün merkezine inmek için.

Biri elimde patlasa diğeri yürür, bir limited şirket var, işlerini ayrı yürütüyor, aralıkta şahıs şirketi kurup başka işi endeksleyeceğim.

Tek işim olsun tam zamanı 5 bin gelsin netten demeyin...
5 işim olsun azar azar uğraşayım, biner biner gelsin deyin.

Toplu para tatlı geliyor ama, olası durumda ne toparlanmaya nakit bulabilirsiniz, ne de atılım yapayım da biran önce kazanayım diyecek sektör.

Ben bayağı stres yaşadım, bazı şeyleri anlamak için birebir yaşamaya gerek yok.

Haa son olarak, bende olmayan bir özellik. Sabit bir işte asla çalışamam.
Siz asgari ücret bile kazanırken girişim yapabilirseniz, kat kat rahatsınız.
Ben sabit gelirim olsaydı onca zaman çok farklı şeylerde yapardım.
Ama 31 yaşımı geçen ay doldurdum, 2 sene toplasan Parttime, haftada 3 gün McDonalds'ta eğlencesine zor çalıştım.

Onun dışında 12 yaşımda dayımlarla sanayide çalıştım, saat zorunluluğumuz yoktu.
13-14 yaşımda kendi işyerimde annemle çalıştım.

Doğamda yok yani ve ilginçtir insanoğlu kendi psikolojisine göre bir yaşam kuruyor.
Konu sahibi arkadaş 3 vardiya çalışıyor, valla helal olsun.

Ben bunalınca terasa çıkarım, çay demler manzara izlerim. Arada müzik kaydı yaparım gitar çalarım, sonra biraz seo, biraz tasarım biraz da araştırma yaparım.

Tamam tamam bu defa kısa kesiyorum.....

Ama şunu da ekleyeyim, toparlanma dönemimde bir LTD. şirkete sırtımı dayadım, gözüm kapalı saldırdım elimden geldiğince.
Şimdi asıl kazanacağım projede ise şahıs firması ile test edeceğim.
Neymiş, 30 bin üstü kazanırsan %35 vergisi varmış....
30 bin kazanmışsan 10 bini vergiye öde yahu.
10 bini vergiye öde, git şahısı kapat, aynı gün LTD aç, 5 gün sürmez.
Yeterli 3-5 kar et, 15-20 bin yine sana kalacak yani.

Neyse gece gece strese girmeyeyim, olaylar bizde böyle.