Dışarıya bir şey satamamanın bedeli halktan ağır vergi almak olmamalı. Sonuçta günümüzde sosyal devlet anlayışı var. Devlet halktan destek alıyorsa halkın yaşamını kolaylaştırmak için olmalı.
Bir araç alıyoruz %140 vergi var. Sizce bu çok normal mi? Almanya'ya bu konuda hayranım 2 küresel büyük savaştan yenilgi ile çıktı fabrikaları kapatıldı ama hala dimdik ayakta ve ekonomisi dünyayı şekillendiriyor. Bunun sonucunda bizim lüks diyebileceğimiz hayatı vatandaşları sadece bir opsiyon olarak yaşayabiliyor.
Özetle vergi ülkesi modelinden çıkıp kendi teknolojini üreten ülke modeline geçilmesi gerekiyor. Bunun içinde yatırım yapmak gerekiyor. Türkiye bulunduğu coğrafya bakımından çok zengin fakat bunu verimli kullanabiliyor muyuz? Kesinlikle hayır
Hocam vergi sistemi bana göre de çok fazla ama ben birde diğer taraftan bakmak istedim.Dışarıya bir şey satamaz ise devlet kar elde edemez. Eğitim güvenlik gibi durumları da parasız karşılamak imkansız.Almanya otomotivde lider konumunda olan bir ülke )adamlarda elektrik bile gitmiyor nasıl bir teknoloji var ise) santral var elektrik var sömürge var bunlar olunca da kolay bir şekilde sıyrılıyor.Ayrıca almanya ya hayranlık kadar insanına da hayran olmak gerek. Biz kamu memurunu 8de is yerine sokamazken adamlar saat 6 da is nasi yapıyor ve verimli çalışıyor.Birim zamandan kar eden bir ülke almanya.Turkiye saatte 3 ürün çıkarırken alman 40dkda aynı işi aynı sayı ile 5 ürün elde ederek işten çıkıyor. Eğer ar-ge ye ayrılan değerleri yükseltip özelde de artış yakalarsak eminim vergide dolaylı olarak düşecektir.Bugün kısmı yerli diyeceğim iha siha lar bile yok gereksiz yok olmasın gibi söylemlere maruz kalırken dışarıya ürün satma ve ar-ge aşamasına geçmemiz de biraz zor gibi
LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi