----Ekleme----
Öncelikle yukarda yazmamışım detayları şimdi aklıma geldi onlarıda belirteyim. Çünkü önemli birkaç nokta var.
Öncelikle ithalat yapabilmeniz için " Vergi Levha" nızın olması gerekli, ben kendi işim için getireceğim için kendi "şahıs firmamın" bilgilerini vererek gümrük işlemlerini halledeceğim. Kişisel olarak bu tarz bir makine veya benzer şeyleri getirmek mümkün değil.
Şahıs firması veya Şirket olması birşey değiştirmiyor. Şahıs firmalarıda ithaat yapabiliyor.
Ayrıca sipariş verdikten sonra, makine gelene kadar hazırlamanız gereken evrak listesinide buraya yazayım, sürecin o kısmına gelince yazmak istemiştim ama şimdiden herkesin bilgisi olsun.
Gümrük için gerekli evraklar (Ben Bursa'da tanıştığım Gümrük Müşavirliği aracılığıyla onların İstanbul işlerini yürüten firma ile çalışacağım.)
Alıntı
GÜMRÜK FİRMA DOSYASI İÇİN HAZIRLANACAK BELGELER
1. Ticaret Sicil Gazetesi ve/veya Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi (Ana sözleşme(Kuruluş) +
Varsa En son tarihli güncel değişiklikler-unvan,adres,yetki) : Aslı veya Noter onaylı suretleri
veya Ticaret/Esnaf Odasınca onaylı örneği)
2. Ticaret veya esnaf odası sicil kaydı; (Ticaret veya esnaf sicil memurluğunca ya da bağlı bulunulan
odaca onaylı örneği)
3. İmza Sirküleri veya İmza Beyannamesi (Noterce onaylı sureti)
4. İmzaya yetkili şahısların Nüfus Cüzdan sureti; (TC.Numarası yazılı) (fotokopi)
5. Vergi mükellefiyetinin faal olduğunu gösterir güncel yazı; (Bağlı Olduğunuz Vergi dairesinden
onaylanarak alınmış olmalı)
6. Vekaletname (Noterce onaylı), Ek.te sunulan örneğe uygun olacaktır.
7. Şirket Kaşesi + Antetli Kâğıt
8. Mevcutsa; Kapasite Rapor Fotokopisi, Ürün Katalogu, beyannamede gözükmesini istediğiniz Mali
müşavirinizi teyit eden yazı (vergi dairesinden temin edilecek), Sadece Tekstil ithalatı yapan
firmalar ihracatçı birliğine verilmek üzere ayriyeten 1 adet Vergi Levhası noter onaylı sureti ve
vekâletnameden 1 adet fazla yaptırılacaktır.
----Ekleme-2---
Yukarıda yazmadığım noktalardan biride alacağımız ürün/makine kesinlikle sıfır olmak zorundadır. Bu yüzden ben firmaya deneme maksadıyla ürün koyarak çalıştırmamalarını söyledim. Çünkü deneme maksadıyla çalışmış bile olsa üzerinde kalıntılar varsa sıkıntı sorun çıkabiliyormuş.