Merhaba arkadaşlar, bu konu forumda birkaç kez açılmış gündem olmuş hepsini okudum ancak sorunuma çare olmadı, bu nedenler tekrar açmak gereği duydum. Ben wordpress ve yoast seo kullanıyorum canonical etiketini de uygun bir şekilde hem ürünlerde hem kategorilerde hemde sayfalarda işaretlemiş durumdayım.
Mesela A kategorisinin 2. sayfasındayken kaynak kodunda <link rel="canonical" href="https://www.Akategorisi.com" />şeklinde bir ibarede mevcut. Buna rağmen 1.700 civarında hata var ve hataların tamamı sayfa varyasyonlarından kaynaklanıyor.
Bu işten anlayan arkadaşlardan acil yardım rica ediyorum
yoast seo ayarlarında
örnek :home page açıklamasi 3.sayfa <meta name="description" content="site açıklaması burada -
Page 3 of 29
Yoast ayarlarında Meta description template: kısmına site açıklaması burada %%page%% eklerseniz 2.3.4. vs.. sayfalar -
Page 3 of 29 şekilde görünür.
----------------------------------------------------------------------------------
kategori kısmı ise ''Taxonomies''
Title template: %%term_title%% %%sep%% %%sitename%% %%page%%
Meta description template: %%term_description%% %%page%% olarak yaparsanız - Page 4 of 29" /> sayfa numarasına göre devam eder. yani yenilenen meta başlık vs. sorunu ortadan kalkmış olur ben bu şekilde çözüme ulaştım..