Ana sorunsal devletin ihracat ve üretim kaynağı olmaması Türkiye nerden para kazanıyor diye sordunuz mu? (Yav yapıyoruz diye atlayacaklar olacaktır dünya payındaki oranla konuşuyorum) Petrol satmayız Tarım desen son 15 yılda öldü Hayvancılık? İthal angus. Teknoloji üretimi 0 düzeylerinde. Türkiye ülke olarak parayı nerden kazanır? ihracat yoksa. Türkiyede insanlar para eder Hizmet sektörü gelişmiştir tıb sektörü gelişmiştir inşaat sektörü gelişmiştir. Bu sektörlerde kazanılan para ithal ürünlere gider.
Yazdıklarımı yanlış anlamayınız particilik yada siyaset bağlamında kimseyi zan altında bırakıp kimseye saldırmıyorum. A yada B cilik değil. bu devletin ve hükümetlerinde suçu değil. Bize yerli mal tükettirilmez öyle psikolojik manipüleler içindeyiz ki yerli mal bize gelmez almayız üretilse dahi almayız.
sen portakal üretmeye başlarsın ülkecek(farazi bir sektör attım) kilosu 3 liraya satılan portakal üülkende artık 2.50 tl ye gelmiştir hemde yerli kazanmaktadır... Sonra 1 yıl 2 yıl portakal ihraç edilen ülkeler tarafından sindirilirsin nasıl mı? 2.30 tl yaparsın 1 yıl 2 yıl boyunca ve yerli 2.50 lik portakalı kimse almamaya başlar yerli yatırım yıldırılır. Yıllarca ülkemizde bu yaşandı... Kayseri'deki uçak fabrikasından Bilmem neyine kadar. Bunun en bariz görülen örnekleri son zamanlarda ithal angus işi. ne biliyim herşeyde bu yapılıyor. Angusu baz alırsak TÜRKİYEDEKİ ÜRETİCİDEN UCUZA GELİYOR. ETİDE İYİ NİYE ONU ALMAYALIM oluyor...