SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1-) Bitcoin hakkında kuklalarına açıklamalar yaptırt ve değer düşüşü sağla.
2-) Yüklü alım yap.
3-) Kuklalarına bitcoinin mükemmel bir teknoloji olduğuna dair açıklamalar yaptırt , destek açıklamaları yap ve değer artışı sağla.
4-) Satışını yap.
5-) Arkana yaslan , para içinde yuvarlanmaya devam et.
Aslında bu maddeler ile açıklamayı yapanı bir nevi doğrulamış oluyoruz Ben sistemin tamamen spekülasyonlar üzerinden yürüdüğünü ve gerçekten yüklü miktarda parası olanın kazandığını düşünüyorum. Coinlere öyle bağnazca bakan biri değilim. Defalarca üretimini araştırıp satın almayı 50 kez düşünen ve sonradan vazgeçen biriyim. Mükemmel olmasada iyi kötü bilgim var. Nedense Coin sistemleri birilerinin milyon dolarlar kazandığı ama o birilerinin bizler olmadığı algısını benim zihnime yerleştirdi. Diyeceksiniz ki e sizde milyonlar dolarlar yatırın? Mesele de bu zaten. Bitcoin normal yatırım araçları gibi okunabilir değil. Sistematik bir işleyici ve grafiği yok. Bitcoin inerse spek, çıkarsa spek. Sadece soyut bir Coin değeri var. Bir haber duyarsın amazon btc kulllanacak diye, bitcoin fırlar. 2 gün sonra yalanlama gelir düşer. BTC yasaklanıyormuş ABD'de diye bir haber okursun, btc çakılır, 2 gün sonra haber yalan çıkar btc fırlar. Hep bu şekilde gözlemledim btc'nin grafiğini.

Çokta haksız olduğumu düşünmüyorum. Gerçekten coin platformlarını oluşturanlar, o sistemin içinde bulunanlar ve ciddi miktarda riske edebilecek yüksek meblalarda paraları olanlar kazanıyor. Kazandı. Borsa da buna çok benzemesede güzel bir örnektir. Spekülasyonu başaran paranın dibine vurur. Tabi bir farkla! Borsalar devletlerin yasalarınca korunur ve yürütülür. Bitcoinde hiç bir yasa, kanun, denetleyici yok. Yani bu sistem nereye kadar gider. Nereye kadar sürebilir. En basiti bilgisayarımıza kurduğumuz software cüzdanlar bile birilerinin elinden çıkan yazılımlar. Ne güvenilirler? Deli gibi bir sektör haline geldi coin. Ekran kartları, mining componentleri neler neler... Al-satta oluşan borsalar. Alt tabakanın genellikle dillendirdiği tek şey düşükken al değerlendirdiğinde sat. Bu şekilde para kazanan yok mu? mutlaka vardır. Adamlar mining'i bile yüzlerce bilgisayar ile yapmakta. Türkiyede gelecek bi vatandaş da 2 tane pc ile mining yapacak para kazanacak falan fişman. Ya da alacak 3000$ btc satacak 3500$ iken. kâr? 500$ yani 1700TL. Bitcoin genelinde milyar dolarlar dönüyor. Birileri milyon dolarlık transferler yapıyor.

Son olarak birisi şunu çıkıp diyebilir mi? BTC sistemi 7 yıldır var evet. Peki nerede stabil bir şekilde PARA'nın gerçek manasıyla kullanıyor. Yok mu? dolu BTC ile satış yapan site fakat gerçekçi olmak lazım. 7-8 yıldır kendini piyasaya kabule ettirememiş. Benim gözümde Coin sisteminin %80'i spekülasyon ve iniş çıkışlar üzerinden kazanılan para ile dönüyor. %20 de BTC ile alım satım yapan ve gerçekten PARA olarak kullanan bir kitle.

Yanlış düşünüyor olabilirim. Bunlar benim bir kaç yılda gözlemlediğim kadarıyla oluşan kanaatlerim.