Konu: Bitcoin
Tekil Mesaj gösterimi
Okunmamış 13-09-2017, 13:48:41
jet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
jet jet isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)

Alıntı:
Lethalin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Hiçbir görüşün fanatikliğini sevmem, dolayısıyla senide sevmedim. Bilmediğimi varsayarak bir şeyler zırvalamışsın. Herkesin bilgisayarında cüzdan bulunması ve aynı zamanda işlemlerin kaydının görülebilir olması şeffaflıktan başka hiçbir şeyi kanıtlamaz.

Ben diyorumki Bitcoin merkezsiz falan değil. Senin dediğin sadece şeffaflıktır. Dün ortaya Bitcoin diye bir fikir atıldı ve bu blokzincir teknolojisi üzerinden yürüdü fakat bu fikir ilk ortaya atıldığında kazım çok kolaydı. Bu fikri ortaya atan ekip hiç kazmadı yani senin deyiminle Satoshi bir Japon halk kahramanıydı ve bunu insanların iyiliği için yaptı? Ben bunu hiç sanmıyorum. Bugün piyasayı oyuncak gibi oynatan üretici gruplar olduğu sürece herhangi bir merkezsizlik anca kağıt üstünde ve senin gibilerin dilinde kalır.

Konumuzla ilgisi yok ama altcoinlerden bahsetmişsin. Onlar Bitcoin'in on katı daha merkezlidir. Piyasaya ilk çıktığında ekip projeyi ve platformu geliştirmek adı altında tokenin belli bir yüzdelik kesimini kendisine ayırır. Yani tokendeki balina, ekiptir. Dolayısıyla ekip kendi tokeni ve token holdersler üzerinde çok kolay bir şekilde silkeleme yapılabilir aynı şu an Bitcoin'i kazan ve elinde büyük oranda bulunduran gruplar gibi istediği zaman fiyatı yükseltip, istediği zaman büyütebilir. Dolayısıyla istedikleri gibi insanları silkeledikleri bu piyasa sonuç olarak ponzidir. Blokzincir teknolojisinin gerekli olduğu Bitcoin'i masum kılmaz. Ben devamlı arbitraj yapan biri olarak Swiftin ne demek olduğunu ve yavaşlığını biliyorum çünkü yurt dışı Kraken borsasını kullanıyorum dolayısıyla paramı FIAT olarak Kraken'e gönderebiliyorum.

Sen aynı siyasetçiler gibisin, benim söylediklerimin hiçbirine cevap vermemişsin. Dolu dolu bir şeyler yazmış sonuna birde özlü söz eklemişsin ama sonuç bir dolu çer çöp, enteresan. Bir an ilkokul çocuğuyla konuşuyorum sandım, büyü biraz. Yukarıdakileri okuda biraz aklın başına gelsin, futbol takımı tutmuyoruz eğer bu konu hakkında tartışmak istiyorsan ben buradayım. Gel insan gibi konuşalım, beyin fırtınası yapalım?

Normal ponzi sistemlerde, sistem batar fakat coinlerde insanlar silkelenir. Sen yukarıda demişsinki 100 milyarlarca hacim var, yok öyle bir şey. Oradaki gerçek hacmin ne olduğunu ne sen biliyorsun ne ben.

Coinmarketcap'te tokenlerin hacmi token sayısı x tokenin o anki fiyatı olarak hesaplanır dolayısıyla ben elimdeki BTC'ler ile satış emirlerinin hepsini topladığımda ve yukarıya bir alım duvarı koyduğumda İÇİ BOŞ YÜKSEK BİR HACİM oluşturabilirim. Bu piyasaya 140 milyar dolar para falan girmedi, bu kendini kandırmak olur. Dediklerimi anlayabiliyor musun? Gir küçük bir borsaya ve dene. Bütün satış emirlerini satın al 1 btc ile topladığın satış emirleri hacmi 100 btclik yükselmiş gibi gösterebilir dolayısıyla Coinmarketcap'te yazan hacimler bile yapaydır.

Herhangi bir sistemi körü körüne savunmak ya da karşı çıkmak cahillikten başka bir şey değildir. Sen fikrini ortaya koy, ben fikrimi ortaya koyayım ve istiyorsan tartışalım. Ben bu sistemin uzun vadeli bir ponzi olduğunu iddia ediyorum. Bu kadar uzun olmasının sebebi ise senin gibi insanların "merkezsizliğe" inandırılmış olması.

$10 ücret yokmuş, aynen iki ay öncesinde anlatsaydın götümle gülerdim. İnsanlar Bitcoin'inin gitmesi için 24 saat bekliyordu, bilmesek inanacağız varya. Şu anki Kraken'in normal işlem ücreti bile 4.8 dolar

Senin kadar kıt birisini görmedim.banane kraken den?
biraz önce hesapladım, btctürk 1 btc yi 4212$ karşılığı tl den veriyor.
ben aynı btc yi 3950$ dan alıyorum.262$ fark var.adam kurmuş kendi sistemini istediği komisyonuda alır, istediği ücrete de satar.
ben sana 35sat/b - 0.0000791 BTC (0.31 USD) ödediğin takdirde 0-30 dakika arasında işlemin onay alacağını örnek sunarak kanıtlıyorum.siteden gir kontrol et işlem sırasına göre değişim gösterir ama 0.0000791 BTC şu anda işlem ücreti ile gidecek diyorum.

Benim yukarda yazdıklarımı rewrite yapıp tekrar yazdığında bunun seni konu hakkında bilgili mi göstermesi lazım?
Ayrıca gelmiş bitcoini kötülüyorsun, ponzi olduğnu belirtiyorsun sonrada gidip krakende al-sat mı yapıyorsun?
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.