Bitcoin sürekli bir **************; eğer çekip giderlerse bu ************** oyunu burada biter. Şu açık kaynak kodlu muhabbetini anlamıyorum gerçekten teknik bilginiz olduğu için mi böyle konuşuyorsunuz? Bitcoin merkezsiz veya açık kaynak kodlu olsa ne olur? Bu adamlar Bitcoin piyasaya ilk çıktığında yüzbin yüzbin kendilerine ürettiler sonrada medya aracılığıyla reklamlarını yaptılar. Bitcoin'in sahibi yok densede vardır, Bitcoin'in sahibi üretici firmalar ve holderslerdir çünkü tokeni en çok elinde tutan, bu çöplüğün sahibidir. Şimdi de ne güzel piyasayla oynuyorlar, piyasa bu haberle düşmedi eğer düşüyorsa manipulasyona bu kadar açık bir piyasa sorunlu demektir. Bitcoin transferleri normal bankaya göre şu an ne hızlı ne de ucuz. Ben EnPara ile ücretsiz EFT gönderiyorum ve karşıdaki banka hesabına 5 dakika içinde geçiyor fakat bitcoin gönderirken $10 fee ödüyorum ve en yarım saat bekliyorum, bu hala düzelmiş değil. Bu sisteme bu kadar bağlanmayın, gelecek Bitcoin'de değil. Eğer blokzincir teknolojisi bir gün gerçekten gerekli olursa, dünya bunu kabul ederse her ülke kendi kripto parasını basabilecek yeteneğe sahiptir. Hiçbir ülke milletin elinde yüz binlerce stokladığı kripto parayı kabul edilir para birimi yapmayacak.
"Şu açık kaynak kodlu muhabbetini anlamıyorum gerçekten teknik bilginiz olduğu için mi böyle konuşuyorsunuz?"
Bitcoin core nedir biliyor musunuz?
Bilmediğini varsayıyorum, bilgisayara yüklersin, 130gb civarı bir data yükler.Bu yüklenen data içerisinde bu güne kadar yapılan tüm btc girdi-çıktılarının detaylı raporu bulunmaktadır.Nerden gelmiş, nereye gitmiş, şu anda hangi hesapta bulunuyor hepsi bellidir.Kim çekip gidecek? Sen bu sistemin birisinin elinde olduğunu düşünüyorsun sanırım.
Peki altcoin lerin nasıl çalıştığını biliyor musunuz?
Altcoin kodlama olarak bitcoin altyapısında kodlanır, yada farklı özellikler eklenir.Mining e açık bir altcoin ise, (ki konumuz bu) altcoin piyasaya çıktığı zaman mining zorluk derecesi çok basittir.Bu basitlik zaman geçtikçe zorlaşmaktadır.Bitcoin de bu şekilde oldu, başlarda zorluk derecesi düşüktü, zamanla zorlaştı.Zorluk derecesi düşükken üretilen coinler çok cüzi masraflarla elde edildi, elinde tutanlar şu anda milyoner oldu.
Ayrıca bu güne kadar elimden aşağı yukarı 1000 btc geçti, bir sefer bile 10$ fee ödemedim, ödeyende görmedim.Bekleme süresi satoshi/byte oranına göre verilen fee üzerinden hesaplanır.Ve şu anda 31-60 satoshi/byte aralığında verilen fee ile 0-30 dakika arasında confirmasyon almaktadır.Bakınız
BURADAN
Eğer sen bir transfere 10$ fee ödüyorsan sana tavsiyem bu piyasadan uzak dur, sana göre değil.Uluslar arası transferde $ transferlerinde 2.5-3 gün, euro 1 gün civarı zaman almaktadır(bknz
swift).
Bitcoin ile bu işlem 30 dakikada yapılmaktadır.Ben hala sözümün arkasındayım ve yeterince de teknik bilgim olduğunu düşünüyorum.Anlayamadığım tek şey, şu forumda neden bilende bilmeyende her konuda yazıp insanların kafasını bulandırıyor?
Bir atasözü ile sonlandıracağım konuyu;
"Biliyorsan Konuş Alim Sansınlar,Bilmiyorsan sus da adam sansınlar - Mevlana"