Sonunda beklenen telefon çıktı. iPhone 8 ve 8 Plus modellerinin yanında bir de iPhone X yani on modeli de çıktı.
IOS 11 ile birlikte gelecek olan iphone on modeli gayet iddialı görünüyor. Arkadaşın dediği gibi piyasaya 999$ dan başlayan fiyatla çıkacak olan 64 Gb iphone on modeli, ve tahminen 1099$ ile de çıkacak olan 256 Gb modeliyle piyasada büyük bir patlama yaratacak.
On serisi Kasımda piyasaya çıkacak. 64 Gb On serisi için Türkiye' de 999x3,4= 3.396 + %25 ÖTV (849,15) + %18 KDV(611,28) + %6 TRT Bandrolü(203,76) ile fiyat minimum olarak 5.060₺ olacaktır.
Dört buçuk yıldır Note 2 kullanan ve nisan ayındaki saçma güncellemeyi yapmam sebebiyle anakartım bozulduğu için haziran ayında sevdiğim telefonumu kaybetmiş biri olarak artık android telefonlara şans vermiyorum.
Ve iphone on modelinin çıkışını haziran ayından beri bekliyorum. Türkiye' de bir telefona tofaş marka bir araba parası vermenin çok da makul olduğunu düşünmüyorum. Telefonu muhtemelen yurtdışından satın alacağım. Fakat bunun dezavantajı artık yurtdışından alınan iPhone larda Apple Türkiye garantisi olmayacağı yönünde haberler var. Velev ki olmasın, hiç bir garanti yaklaşık iki bin TL fark ödemeye değmez.
Benim gibi bu güzel telefonların piyasaya çıkmasını bekleyen arkadaşlara ve bu telefonu kullanacak olan arkadaşlara şimdiden mutluluklar diliyorum.
Ufak bir ekleme: Yurtdışından alınan elektronik cihazlarda ödenen vergi gümrükten çıkarken Tax Free noktalarında geri alınır. Yani; Avrupa' da 800 ya alınan bir iphone yüzde yirmi vergisi düşüldüğünde maliyet 800/5= 160 -> 800-160=640 ya düşecektir. Bu da bize 640x4,1= 2624₺ ye gelecektir. 2400₺ cebimizde kalsın fena mı olur?
Umarım faydalı olabilmişimdir.