The_Memo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhabalar,

Geç index alma çoğu kişinin özellikle yeni sitelerin genel problemi, buna istinaden güzel ve çalışan yeni bir yöntemden söz etmek istiyorum. 1.yöntem url tarama servisi bilirsiniz. 2.yöntem "google gibi getir" özelliği. 3. ve anlatacağım yöntemde tamamen kendi siteniz dahi olmasa sitenin anasayfasını ve tüm sayfalarını kendisi otomatik indexine alıyor. biliyoruz ki url tara yönteminde bu özellik bulunmuyor. Anasayfayı gönderirseniz yalnızca onu tarayıp güncelliyor.

# HAYDİ UYGULAMAYA GEÇELİM;
  • Mobil uyumluluk testi sayfasına giriyoruz.
  • İndexleteceğimiz site adresini yazıp "testi çalıştır" diyoruz.
  • daha sonra "google'a gönder" butonuna basıyoruz. Hepsi bu kadar.

# BİZE KATACAKLARI NELER?

* Kendi siteniz dahi olmasa indexletebilirsiniz,
* Anasayfayı ve alt sayfalarıda tarayıp indexler,günceller,
* Geç indexleneceğini düşündüğünüz bir yerden tanıtım, link alırsınız bunu kullanmanız daha faydalı olur hızlı index alması açısından.

not: yanılmıyorsam bu yöntemi forumda daha önce bir arkadaş paylaşmıştı ancak araya kaçmış ve çoğu kişi bundan habersiz olduğunu fark ettim. ve ben kendim test edip onaylayınca bir çok arkadaşta hızlı index yöntemi arayışını görünce paylaşma gereği duydum, umarım işinize yarar. Süre olarak gün içerisinde indexler, yeni ve güncel olmatan sitelerde ortalama 5-6 saat sonra indexlenir.
Hocam gizli bi sitemi bu yöntemle yanlışlıkla google'a kaydettim, bunu ben nasıl kaldırırım geri?