Selamlar arkadaşlar.
Nişanlım çevre müh. ytüden mezun oldu. Bu sene ona iş bakıyoruz. Kendisi çok karamsar iş bulamıcam diye takıyor baya . Çevrede arayan eden varmı?
Bende yazılım bilg. mühendisi arkadaşlar iş imkanı sağlayabilirim kurumsal şirketlerde referans olarak.
Öncelikle hayırlı olsun. Ben de 3 yıllık bir Çevre Mühendisiyim. Hangi ilde çalışmayı düşünüyor acaba? Kendisine özellikle
ŞUweb sitesine üye olmasını tavsiye ediyorum. Bu site meslektaşlarımızın yardımlaşmasında büyük pay sahibi. İş bulma imkanını arttıracaktır.
Bir de hangi alanda çalışmak istediği de önemli. Örneğin; ben çevre danışmanlığı yapmaktayım. Her günüm farklı bir firmada geçmekte. Mevzuata hakim olmanın yanında, iyi insan ilişkileri gerektiren de bir iş. Bunun yanında Laboratuvar'da raporlama ya da analiz yapan eleman olarak çalışma imkanı da var. Arıtma tesisi olan firmalarda da yine Çevre Müh. alımı olabiliyor. Düşük ihtimalle de devlete girebilir.
Tabi tüm bu işleri yapabilmek için Çevre Müh. olmak maalesef yetmiyor. Danışmanlık için özellikle Çevre Görevlisi belgesi şart. Araç kullanmak, yabancı dil gibi etmenler de albeninizi arttırıyor. Yardımcı olabileceğim herhangi bir konu varsa sormaktan çekinmeyiniz.