Yakın zamanda küçük ve orta ölçekli işletmelerin ücretsiz kullanabileceği bir uygulama geliştiren WhatsAppın, büyük şirketler için de ek özelliklere sahip ücretli bir uygulamayı yayına almaya hazırlandığından söz etmiştik. Üstelik Matt Idema, WhatsAppın bir gün reklam yayınlayarak gelir elde etme ihtimalinin henüz ortadan kalkmadığını belirtmişti.
Geçtiğimiz günlerde yurt dışındaki basın mensupları Facebookun yazılımında bir kod keşfederek bu ihtimali doğruladı. Görünen o ki Facebook, daha önce Messenger için kurguladığı reklam modelini WhatsApp üzerinde de uygulamaya devam etmek istiyor. Facebookun reklam yöneticisine eklenen kod sayesinde işletmeler
WhatsApp mesajı gönder düğmesi üzerinden eylem çağrısında bulunan reklamları hayata geçirebilecek.
WhatsApp yetkilileri yaptıkları son açıklamada kullanıcıların sponsorlu mesaj almaları gibi bir şeyin olmayacağını belirtmişti. İşletmeden mesaj alan kişilerin telefon numaralarını verirken WhatsApp aracılığıyla iletişime geçilmesini onaylıyorum şeklinde bir onay vermiş olmaları gerektiğini ifade etmişti. Dolayısıyla sponsorlu mesaj gibi bir gelir modeli henüz hayata geçmeyecek. Ancak Facebook bu sistemi daha önce Messenger için de uyguladı ve uygulamaya devam ediyor. Yani işletmeler şimdilik sadece daha önce iletişime geçtiği kişileri hedefleyebiliyor.
Kaynak :
https://webrazzi.com/2017/09/10/face...arekete-gecti/
Tam beklediğim haber
