Guzel kardesim bu zamanin bir haslalikli durumu aslinda bu olay. Hayatini beyenmeme,daha iyisini arzulama v.s. Cunku ekseriyet herkez kendisinden daha iyi durumlara bakip ozenti icerisine giriyor ve bulundugu durumu beyenemiyor malesef. Aslinda tam olarak bu dusunce tarzi cok yanlis ve insanlari mutsuz ve umutsuz yapar. Sunu unutmamak lazimkiher zaman insan mutlu olmak istiyorsa kendisinden daha kotu durumda olanlari nazara alsa haline sukredecek. Mesela bir gozu olmayan neden benim bir gozuk yok yerine 2 gozude olmayana baksa cok sukur benim bir gozum var ve goruyorum diye,haline sukredecek

bir gun ayakkabisi olmayan biri cok derlenirken karsidan,ayaklari olmayan birisini gorunce ne kadar sacma birsey icin uzuldugunu anlamis. Bak kardesim ne guzel senin bir ailen var. Bir sevdigin var. Sagligin yerinde. Emin ol senin sikayet ettigin hayatin bu dunyada belkide milyonlarca kisinin hayalidir,buna emin ol. Isin islami boyutuna da gelirsek Allah seni ozel olarak yaratmiski hic kimsenin bir kopyasi bir esi ve benzeri olmadigi gibi seninde yok. Bu dunyada imtihan dunyasi olmasi hasebiyle herkes cesitli problemler yasar cok normal bir durum. Ancak Allah hic kimseye kaldiramayacagi yuku yuklemez. Unutma bu hayati biz kendimiz bir yerden almadik Allahin kulu olma serefine sahip olmusuz. o yuzden bize ait degil sadece bize emanet. Bunuda boyle degerlendirmek lazim. Belki daha yazacak cok sey vardir ama bu kadar yazabildim. Cep telefonumdan yaziyorum yazim hatalari olabilir kusura bakilmasin.