Yaşının 32 olması ve günümüz şartlarını düşünürsek üzerinde baskı hissetmen çok normal. Hangimiz baskı hissetmiyoruz ki. Hayatımızın her anında her durumda bir baskı oluyor illa ki. Fakat sorunlardan kaçarak intihar etmek ne kadar mantıklı düşün isterim.
Sana kendi hayatımdan örnek vermek istiyorum.Yakın zamanda ailemle o kadar büyük bir sorun yaşadım ki aylarca görüşmedim. Öğrenciydim ve herhangi bir maddi gelirim yoktu. Her şey bitmişti benim için senin gibi intihar etmeyi defalarca düşündüm. Ama sorunlardan kaçmak ne mantıklıydı düşündüm. Yanımda bana destek olan bir sevgilim vardı. Evet maddi gelirim ve dayanağım yoktu fakat onun desteği vardı. Bana bildiği her şeyi öğretti. Makale yazdım birçok web sitesine. Çok düşük miktarda gelir sağlıyorduk ama yılmadım. Çok kısa bir sürede birçok şey öğrendim. Her şeyden önce kendimi zaten hayat bitmiş diye şartlamadım. Bu süreçte psikolojik destek aldım ve hala almaya devam ediyorum. Çünkü bazı sorunları tek başımıza çözemiyoruz. Senin anlattıklarını okuyunca belki bir umut kaynağı olur diye düşünerek sana bunları anlatmak istedim. Kız arkadaşınla aranızda bir sevgi var her şeyden önce. Ailen var. Onları kendinden mahrum bırakacak bir şey yapmamalısın. Sen intihar ettiğin zaman evet acın dinecek ama onlara daha büyük acılar yaşatacaksın bu kadar bencil olmamalısın. Ne güzel diyorsun kız arkadaşını sana bu konuda en ufak bir sorun bile çıkarmıyor. Bence bundan daha güzel bir şey olamaz. Sevgi bütün sorunları çözer. Vasıfsız insan demişsin ama iş bulamaman senin vasıfsız insan olduğu anlamına gelmez. Her insanın farklı özellikleri farklı ilgi alanları var bunu keşfet. İşe yaramaz bir insan olmadığını ve seninde bir şeyler başarabileceğini göreceksin. Sorunlarından kaçma. Dediğim gibi bende birçok yere iş başvurusu yaptım kabul olmadı. Bu zorlu süreçte içimi döktüğüm insanlardan kazık yedim. Ama pes etmedim. Çünkü yaşamak, birilerinin seni sevmesi o kadar güzel bir şey ki. Hiç bir şey bunlardan vazgeçmen için sebep olamaz. Umarım bu fikrinden vazgeçersin ve sevdiklerine sensizlik gibi bir acıyı yaşatmazsın.