Mesajları tek tek okudum, kimisi haklı nasihatlarda kimisi haklı önerilerde bulunmuş.
Hatta bir kaç arkadaşımızda iş teklifinde bulunmuş.
Ama -ayrıntı- sı var dediğin konuları anlatmadığın için de kimse ayrıntısını bilemez.
İntihar, kaçıştır. Ama çok çok kendinden kaçarsın.
Haydi biraz senaryolar çıkartalım.
1- Seni bu düşünceye iten yaşadıkların ve durumun sadece senin sınavın olmayabilir? Mesela nasip olur inşAllah yenge hanımla birlikteliğinizi resmileştirirseniz; yarın dönüp arkana baktığında eşim beni bu durumda yalnız bırakmadı diyerek uçsuz güvene sahip olursun. Demem o ki, bu yenge hanımın sana karşı olan sınavı

2- Hadi diyelim intihar ettin. Ya şansızlık burada da baş gösterirse, beceremezsen ve felç kalsan ne olacak? Karşıda ki insanlara daha fazla acı çektirirsin. Sen felçli olduğunla kalırsın ama çevrendekiler hergün erir.
3- İntihar ettin ve başardın. Kıymetli hocam, 21. yy'dayız. Ölenin arkasından çok çok 3 gün ağlarlar. Sonra hayat mücadelesi derler ve unuturlar. Sen 3 günlük bir insan mısın? H-A-Y-I-R.
4- Diyelim ki değil evet vazgeçtin! intihardan. Yaşadıklarına benzer yaşadım. Hanımı kaçırdım 4 ay beş kuruşsuz dolandık ve UCZ marketlere işe girdim. 1 gün sonra farklı kanal bulup farklı bir iş yerine aynı ücretle devam ettim bilişimle ilgili diye. Şuan devlet memurundan şartlarım daha iyi fakat geçmişte bunları yaşadığım için - 3 farklı alanda e-ticaret sitesi -kat karşılığı arsa işleri -Birkaç projenin hazırlığı ile devam ediyorum. Gırtlağına kadar borcum da var fakat -ben- var oldukça bir şekilde çeviririm. Bu arada sıfır parayla düğün yaptım, hanımı özelde okuttum, daha yeni aileden koparak ayrı ev açtım vs.
Senaryo olmayan kısıma gelelim,
Eğer nasipse düğün yaparsan ve davet edersen takımı alıp gelir veya gönderirim.