kabus54 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Arkadaşlar;

News hakkında bilgi edinmek istiyorum. Daha önce News'e sitelerini sokanlar ya da bu konu hakkında araştırma yapmış kişilerden yardım talep ediyorum. Şimdiden teşekkürler.

*Bir siteye her gün özgün haber girilirse 10 adet kadar; kaç gün sonra News'e girebilir?
* News için belli bir tema ya da yazılım zorunluluğu var mıdır?
* News için hosting önemli midir?
* News aşamasında ve News'e girmenin ardından devamlı haber eklenirse; aylık Adsense geliri ne kadar olur? (Tahmini)

Sıra sıra yazdım, karışıklık olmasın diye. Ya da ekstra iletmek istedikleriniz varsa lütfen paylaşın.
Kaç gün sonra News'e girer sorusuna kimse cevap veremez. 10 günlük içerik ile News kaydı alan müşterilerim oldu ancak sürekli değişen algoritmalar mevcut. 300 ideal bir sayı.

Kullanacağınız tema ya da yazılımın önemi yok. Siteniz kullanıcıya karışık gelmemeli. Piyasada bulunan hemen hemen bütün haber yazılımları bu şartı karşılıyor.

Bununla beraber, hostingin de bir önemi yok. Google botları sitenizi ziyaret ettiklerinde ulaşabiliyorlarsa her şey yolunda demektir fakat 5 TL karşılığında edindiğiniz hostingin sağlayacağı performans tartışılır. Sitenizi Google News için değil potansiyel ziyaretçiler için açıyorsunuz. Mesele Google News kaydı olmamalı. O en kolayı.

İki yıldır haber sitesi işletip ayda 50 TL kazanan da 15.000 TL kazanan da var. Sitenizi Google News'e sokarak para kazanamazsınız; bu küçük bir avantajdır sadece. Google News trendi patladığında Google News kayıtlı sitelerin satış fiyatları ile günümüz fiyatları arasında uçurum var. İnsanlar bunun basit bir şey olduğunu gördüler. Google News amaç değil araçtır. Sosyal medyayı ne denli etkin kullandığınız, yatırım stratejileriniz, optimizasyon gibi birçok faktör önem taşıyor bu noktada. Özellikle Facebook ve Twitter'a yatırım yapmalısınız.

Telif probleminiz olacak. Hepimiz haberleri Hürriyet, Milliyet, Sözcü gibi sitelerden alıp yazıyoruz ajans aboneliği yoksa. Bu siteler de genelde otomasyona düşen haberi kopyalayıp yapıştırırlar ancak siz kopyala-yapıştır olayına girerseniz, yarın öbür gün telif hakkı diye tebligat gönderirler. Haberleri yeniden yazmanız en mantıklısı.