Bosscoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Umarım sonuç çıkar ama adam ortadan kaybolmayıp seninle mesajlaşmayı sürdürdüyse, ödeme yapacağım demesi olayı borcun yerine getirilmemesi kapsamında da değerlendirtebilir.

Benim söylemek istediğim şu, bir BTC adresine bitcoin yolladığınızda o BTC adresi eğer Türk bir borsaya değil de anonim bir cüzdana çıkıyorsa Türkiye Cumhuriyeti devleti veya farklı bir ülke mali olarak bunu denetleyemez. Yani bitcoin gönderildi geçmiş olsun, hiçbir yasal hak iddia edilmez. Ama sen havale yaptığın için şansın var ancak yine de zor. Anlatmaya çalıştığım şey buydu.
Hocam şöyle birşey r10 da özel mesajlaşmalarda
Örnek adam bana 0.1 göndereceğini belirtti diyelim ki.
Ben adresi yazdım, fakat adrese girince bomboş yani 0.1 vs. gelmemiş bitcoin adresine en büyük kanıttır diye düşünüyorum

canyaman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şöyle düşünün bardağın boş olduğunu ispatlayabilir misiniz? Hayır

ama eğer ki bardağın dolu olduğunu iddia eden bir taraf varsa, en basitinden elinizi tutar bardağı ters çevirir eliniz ıslanırsa bardak dolu demektir yani şikayetçi arkadaşın btc gelmediğini ispat etmesi mümkün değil gönderdiğini söyleyenin ispat etmesi lazım.

siz şikayetinizde kişinin bu işi yapmadığını bu işi kullanarak insanlardan para topladığını belirtmeniz lazım. yoksa basit bir özel hukuk davası olur, taraflardan biri ifayı yerine getirmiş diğeri getirmemiş der savcı ve takipsizlik kararı verir.
Btc gelmediği ispat edilebilir diye düşünüyorum adama göndermesi için adresi yazdım fakat o btc adresine para gönderilmedi bomboş duruyor

Ve bana en son yazdığı mesaj bu;