Sindor adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bundan neredeyse 30 sene öncesi. Mahallemizde bir mısırcı vardı ( el
arabasıyla mısır satan ) " Ajda Pekkan da bu mısırdan aldı, Türkan şoray da bu mısırdan aldı" diye gezerdi. Domatesin sonbahardan sonra olmadığı yaz gelene kadar da yiyemediğimiz senelerdi. Senin tasvirin de benzer.

Konunla alakalı olduktan ve " no follow " ekledikten sonra dış link verebilirsin. Örneğin flickr.com a bir resim ekle link koy. kaydettikten sonra değiştirmeye gir , otomatik olarak flickr 'ın nofollow eklediğini görürsün. Bu dış link verme özgürlüğüdür.
Birde dış link'i iç link e değiştirme , link vererek backlink alma var. Artık buna üçkağıtmı diyeyim, yöntem mi diyeyim bilemiyorum. Senelerdir google bunu kapatmadı .

Tamamen farklı bir metod'dan bahsedeyim. Mesela paylaştığınız konuda bir resim var ve birileri sizin bu konuyu otomatik olarak araklıyor.
- Resmi jpg olarak kaydedin.
- Sitenize yüklemeden önce bilgisayarınızda resmi bulun ve sağ tıklayın, özelikler'e tıklayın.
- Ayrıntılar'a tıklayın
- Etiketler, açıklamalar, telif hakkkı yazan yerlere sitenizin adresini koyun.
- Resim alt metnine sitenizi ekleyin.
Sitenizde ve konularınızda paylaştığınız her resim için bunu yapın.
Araklayan, otomatik arakladığı için ve hepsini değiştiremeyeceğine göre size reputation vermiş olacaktır.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 02:43:20 -->-> Daha önceki mesaj 01:52:08 --

Bir daha elim ne zaman varır bilmiyorum. Yeni konu açmak yerine hazır bu konu açılmışken dış link vermenin püf noktasından bahsedeyim.

Konumuz şu :
Link vererek google da nasıl indexlenir, dış link'i iç link'e dönüştürme ve link vererek backlink alma.

Bunun birçok yöntemi var. Test sitelerimden bir örnek vereyim. ( Bu sitenin reklamını yapmak ya da linkini burada paylaşmak bana bir fayda sağlamıyor. Sağlasa forumda gerekli tanıtım bölümünde çoktan paylaşırdım. )

Şimdi şuna dikkat edin :

Google'ın indexlediği bu sayfalar aslında benim test sitemden verdiğim dış linkler, fakat benim sitemmiş gibi indexliyor ve içeriği dış linkten alıyor.

Nasıl oluyor ?
Bunun çok çeşit yöntemi var. Sitenizden dış link verdiğinizde, kendi sitenizin kısaltma adresini kullanırsanız olacakları test edin ve görün.
- Kendiniz yazamıyorsanız, google dan aratın ve sitenize link kısaltma scripti kurun. En güvenilir yer hotscripts.com yine de virüs taratın, güvende olun.
- dış link vereceğinizde, kendi sitenizin link kısaltma servisini kullanarak link verin.
Bunun için az buçuk programlama ya da script install etme bilgisine ihtiyacınız olacak. Sonrasında vereceğiniz tüm dış linkler, sitenizin iç linki olacak. Daha nereye link verebilirim diye arayış içerisine gireceksiniz.
Hocam yazı görseli ile ilgili bahsettiğiniz şeyi kesinlikle yapacağım. Çok teşekkür ederim. Bu dediğinizi yüklü resimlere nasıl yaparız. Ve sosyal medya sitelerine yüklesek işe yarar mı? mesela flickr.com