Ödemeler kanımca hiç kimseye gitmiyor şu sıralar. Hepimizin deneyimlediği gibi geçen hafta gelmedi bayram vesilesiyle normalde etik olan bayram ya da tatil günlerine denk gelen ödemeleri ya önceye almak ya da ilk iş günü gerçekleştirmek, örneğin kurumsal firmalarda maaş ödemeleri bayrama ya da resmi tatile denk geliyorsa bayram resmi tatil öncesi ilk iş günü ücretler yatıyor. Hepsiburada'da en kötü bayram sonrası ilk iş günü 5 Eylül salı günü ödemeleri yapabilirdi en az 1 hafta daha parayı değerlendirmek daha cazip geldiğinden bu yolu seçmedi ve de satıcıların güvenini tekrardan sarstı.

Hepsiburada'nın tekrar eski sisteme dönmesinde bence hepimizin bir katkısı var, ben de diğer satıcılar gibi satışa kapadım ürünlerimi bazılarını da 10 iş günü seviyesine çektim gönderim süresini normalde çoğu ürün aynı gün ya da 1 iş günü sonra gönderimdi. Hepsiburada kendi ayağına kurşun sıktı bu ödemeleri geciktirerek ve de bunu zamanla normalleştirerek, mayıs sonundan beridir. Ticarette en önemli husus güven ve de hepsiburada bu güveni kaybetti ve de bu güveni tazelemek yerine hiçbirşey yapmadı. Bir çok satıcıda kanımca tepki olarak satışını kapadı ve de Hepsiburada iki üç kuruş hesabını yaparken %15 lik %20 lik satış komisyonları gelirlerinden oldu ki bizim paralarımızı değerlendirip kazandığı para komisyon geliriyle kıyaslanınca deve de kulak kalır. Çözümü de tekrar ödeme sistemini eski hale sokmakta buldular kendilerince. Ben protestomu sürdüreceğim, önümüzdeki bir kaç hafta ve geçmiş 2 haftanın ödemelerini alınca tekrar değerlendireceğim. Ama odaklanmayı düşünmüyorum, ödemeler düzenliyken Hepsiburada'yı ana satış kanalım yapmayı tasarlıyordum ama fikrim değişti geçen zamanla birlikte son 4 aydır. Bu firmanın sorumsuzluğu yüzünden bütün ödeme dengesi alt üst oluyor, sürekli mahçubiyet oluşuyor. Kendim için konuşursam ki bu çok satıcı için de durum benzerdir; kredi ödemeleri, kredi kartı ödemeleri, tedarikçi firmalara yapılacak ödemeler, yeni mal alımları için yapılması tasarlanan ödemeler hepsi aksıyor. Hal böyleyken de Hepsiburada da satış yapmak, boşuna stres, boşuna emek, ve sürekli para beklemek anlamına geliyor.