Yazımda bahsettiğim olay,
burada Google teknik ekibinden Pandu Nayak tarafından söylenmiş.
Sitede kalmayı artırması konusunda haklısınız, o da ekstra bir avantaj sağlıyor. Ancak algoritmada uzun ve derinlemesine yazılmış içeriğin gerekli olduğunu resmi olarak söylüyorlar.
Bu grafikte SerpIQ'nun yaptığı çalışmanın sonuçları var:
Elbette, konuyu uzatıp sıkıcı bir yazı hazırlanırsa hiçbir anlamı yok. Faydadan çok zararı var. 500 kelimeyle anlatılıp bitecek bir konuyu 2500 kelimeye uzatmanın da manası yok. Ancak, uzun yazının sıralamalara katkısını yok sayamayız.
Burada da yazı uzunluğu ve paylaşım istatistikleri mevcut, bu istatistik genelde yabancı siteler için geçerli olsa da, Türkçe siteler için de yol gösterebilir.
Google çalışanları bir çok şey diyor ancak dediği lafın arkasında durmuyor yanar döner yani. Emin ol 100 kelime bile olmayan yazıların senelerce üstde kaldığına şahit oldum. Kısacası bu tür olaylarla artık insanları bir yere sürüklemek doğru değil artık bu işi bilmeyenler senin benim yaptığım yorumlar ve yazılar neticesinde site açıyor uzun makale işe yaramıyor demiyorum zaten kısa yazılan bilgi verici makaleler öne çıkıyor buda uzun makalenin etkisini %50 oranda düşürüyor.
Google'a
windows 10 etkinleştirme yazın ve adamın sitesine bakın 100 kelime bile değil microsoftun resmi sitesinin bile önüne geçmiş.