Arkadaş durumunu tam net anlatmamış ama sıralamada gerilediği anahtar kelimenin "ana anahtar kelime" olduğunu varsayarsak, sitenize özgün içerik giriyor olmanız ana anahtar kelimede sıralamanızın yükseleceği anlamına gelmez.
Ayrıca bir içeriğin sıralama alabilmesi için özgün olması yetmez, Aynı bilgiyi farklı kelimelerle anlatmak webmaster dünyasında "özgün içerik" olarak adlandırılıyor, içeriğin aynı zamanda benzersiz bilgiler sunuyor olması lazım, yani asıl çözüm benzersiz içerik.
Birçok arkadaşın yanlış yaptığı nokta "başlık seçimi". Seçtiğiniz başlığı yazmadan önce google'a yazın. Sadece bilgi veren bir site iseniz, ilk 10 sırada sadece eticaret site sonuçlarının bulunduğu başlığı seçmeyin. İlk 10 sırada otoriteleri çok yüksek sitelerin olduğu içerikleri hedeflemeyin. Niche mantığıyla, sitelerin odaklanmadığı ama aramaları olan içeriklere yönelin.
Geçen sene vergi ödemesi yaparken bir hata ile karşılaştım, google'da aradım sonuç yok. Ben de sorunu çözüp, hatayı ve çözümü içeren içeriği yaklaşık 10-15 dakikada siteme girdim. İlk sırada uzun zamandır, bugüne kadar 30k üzerinde hit getirmiş.